De Financial Action Task Force (FATF) publiceerde een rapportĀ weten dat de cryptobeurzen in Groot-BrittanniĆ« niet of nauwelijks gebruikt worden als manier om geld wit te wassen en/of het financieren van terrorisme. Europol liet eerder ook al weten dat cryptovaluta nagenoeg niet gebruikt worden voor zulke zaken.
FATF
De FATF is een organisatie die is opgericht door Canada, Frankrijk, Duitsland, Italiƫ, Japan, Groot-Brittanniƫ en de Verenidge Staten. Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze organisatie een oogje in het zeil als het gaat om financiƫle activiteiten in de eerder genoemde landen. In hun rapport voor de Britten komt ook de cryptospace naar voren.
De Britten en cryptocurrency
Volgens de FATF zijn de Britse autoriteiten op de hoogte van de risico’s die komen kijken bij de groei van nieuwe betalingsmogelijkheden zoals bitcoin. Het rapport geeft aan dat er genoeg maatregelen worden getroffen om witwassers en terroristen tegen te gaan.
Beste waardering
DE FATF beloont de Britten mede daarom met de beste waardering als het gaat om het managen van witwassen en terrorisme. Een puntje van aandacht voor het koninkrijk is de financiƫle instituten die zich nog beter voor moeten bereiden op de groei van de cryptocurrencysector. Duidelijke regels en procedures zijn daarvoor erg belangrijk.
Internationale regels voor cryptocurrency
Ook in Nederland wordt er aan de weg getimmerd als het gaat om regulatie rondm cryptovaluta en aanbieders daarvan. Nederlandse cryptobeurzen hebben straks een Wwft-vergunning nodig om als koop- en verkooppunt voor bitcoin en andere cryptovaluta actief te zijn. Er zijn ook organisaties die de handen in Ć©Ć©n slaan om regeringen en andere instanties in Europa een handje te helpen. ‘Blockchain for Europe’Ā is door onder andere Ripple en de NEM Foundation in het leven geroepen om de beleidsbepalers te informeren. Je kunt dit zien als de eerste grote lobbygroep voor blockchainbedrijven in Europa. Elke grote industrie heeft lobbyisten, dus waaromd de cryptospace niet?