Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptocurrency Nieuws

FATF: Britse cryptobeurzen nauwelijks betrokken bij witwassen

De Financial Action Task Force (FATF) publiceerde een rapport weten dat de cryptobeurzen in Groot-Brittannië niet of nauwelijks gebruikt worden als manier om geld wit te wassen en/of het financieren van terrorisme. Europol liet eerder ook al weten dat cryptovaluta nagenoeg niet gebruikt worden voor zulke zaken.

FATF

De FATF is een organisatie die is opgericht door Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië en de Verenidge Staten. Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze organisatie een oogje in het zeil als het gaat om financiële activiteiten in de eerder genoemde landen. In hun rapport voor de Britten komt ook de cryptospace naar voren.

De Britten en cryptocurrency

Volgens de FATF zijn de Britse autoriteiten op de hoogte van de risico’s die komen kijken bij de groei van nieuwe betalingsmogelijkheden zoals bitcoin. Het rapport geeft aan dat er genoeg maatregelen worden getroffen om witwassers en terroristen tegen te gaan.

Beste waardering

DE FATF beloont de Britten mede daarom met de beste waardering als het gaat om het managen van witwassen en terrorisme. Een puntje van aandacht voor het koninkrijk is de financiële instituten die zich nog beter voor moeten bereiden op de groei van de cryptocurrencysector. Duidelijke regels en procedures zijn daarvoor erg belangrijk.

Internationale regels voor cryptocurrency

Ook in Nederland wordt er aan de weg getimmerd als het gaat om regulatie rondm cryptovaluta en aanbieders daarvan. Nederlandse cryptobeurzen hebben straks een Wwft-vergunning nodig om als koop- en verkooppunt voor bitcoin en andere cryptovaluta actief te zijn. Er zijn ook organisaties die de handen in één slaan om regeringen en andere instanties in Europa een handje te helpen. ‘Blockchain for Europe’ is door onder andere Ripple en de NEM Foundation in het leven geroepen om de beleidsbepalers te informeren. Je kunt dit zien als de eerste grote lobbygroep voor blockchainbedrijven in Europa. Elke grote industrie heeft lobbyisten, dus waaromd de cryptospace niet?

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stijgt weer naar $63,000 en $250 miljoen aan liquidaties

Thanh Lanh Tran

Dit is volgens AI de vooruitzichten voor de Shiba Inu koers

Ulrich Martin

Tether wil verder uitbreiden: “Wij gaan verder dan Stablecoins”

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer