27 september 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Cryptocurrency Nieuws

FATF: Britse cryptobeurzen nauwelijks betrokken bij witwassen

FATF Britse cryptobeurzen nauwelijks betrokken bij witwassen

De Financial Action Task Force (FATF) publiceerde een rapport weten dat de cryptobeurzen in Groot-Brittannië niet of nauwelijks gebruikt worden als manier om geld wit te wassen en/of het financieren van terrorisme. Europol liet eerder ook al weten dat cryptovaluta nagenoeg niet gebruikt worden voor zulke zaken.

FATF

De FATF is een organisatie die is opgericht door Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië en de Verenidge Staten. Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze organisatie een oogje in het zeil als het gaat om financiële activiteiten in de eerder genoemde landen. In hun rapport voor de Britten komt ook de cryptospace naar voren.

De Britten en cryptocurrency

Volgens de FATF zijn de Britse autoriteiten op de hoogte van de risico’s die komen kijken bij de groei van nieuwe betalingsmogelijkheden zoals bitcoin. Het rapport geeft aan dat er genoeg maatregelen worden getroffen om witwassers en terroristen tegen te gaan.

Beste waardering

DE FATF beloont de Britten mede daarom met de beste waardering als het gaat om het managen van witwassen en terrorisme. Een puntje van aandacht voor het koninkrijk is de financiële instituten die zich nog beter voor moeten bereiden op de groei van de cryptocurrencysector. Duidelijke regels en procedures zijn daarvoor erg belangrijk.

Internationale regels voor cryptocurrency

Ook in Nederland wordt er aan de weg getimmerd als het gaat om regulatie rondm cryptovaluta en aanbieders daarvan. Nederlandse cryptobeurzen hebben straks een Wwft-vergunning nodig om als koop- en verkooppunt voor bitcoin en andere cryptovaluta actief te zijn. Er zijn ook organisaties die de handen in één slaan om regeringen en andere instanties in Europa een handje te helpen. ‘Blockchain for Europe’ is door onder andere Ripple en de NEM Foundation in het leven geroepen om de beleidsbepalers te informeren. Je kunt dit zien als de eerste grote lobbygroep voor blockchainbedrijven in Europa. Elke grote industrie heeft lobbyisten, dus waaromd de cryptospace niet?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

CargoX: Implementatie van blockchain in de transportsector

Arnold Hubach

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Arnold Hubach

Bitmain maakt 1 miljard winst, mogelijk IPO op komst

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.