Blockchain Stories
Image default
ICO Nieuws

ICO te koop aangeboden, direct ‘af te halen’

Een eigenaar van een startup die nooit zijn initial coin offering (ICO) heeft gelaunched, heeft zijn project te koop aangeboden. Mocht je interesse hebben, dan kun je op eBay een bod uitbrengen. Je betaalt er echter wel minimaal $60.000 voor en daarnaast verloopt de aanbieding al op vrijdag 29 maart.

Sponsy – decentralized sponsorship platform

De startup waar het hier over gaat is Sponsy. Het wordt omschreven als een blockchainproject dat helemaal klaar is om de ICO en STO af te trappen. Het project is volgens de eigenaar ook gecheckt door een investeringsbedrijf en goedgekeurd door verschillende bankieren. In de advertentie staat ook dat alles voldoet aan de eisen van zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie. Zoals de naam Sponsy al doet vermoeden, is het met het platform mogelijk om gecentraliseerde sponsordeals te maken, te tokenizeren en aan te bieden.

Verder beweert de advertentie dat er een ‘solid social presence’ bij deze aanbieding hoort: er zijn maar liefst 10.000 likes op Facebook en zo’n 8000 volgers op Twitter. Maar aan de andere kant is het Twitter-account,
sinds het bedrijf de ICO eind vorig jaar bekend maakte, slechts twee keer per maand geupdate. De aantallen likes en retweets zijn ook al niet noemenswaardig. ICOBench, een gerespecteerd en zeer bekende ICO-website heeft Sponsy beoordeeld. Zij hebben het project beoordeeld op een 2,9 (uit maximale score van 5). Er zijn geen experts die het project hebben onderzocht.

Verkeerde timing

De oprichter van deze startup is Ivan Komar. De Financial Times geprobeerde hem te bereiken om hem de vraag te stellen waarom hij de ICO niet zélf laat plaats vinden. Komar legt uit dat ze de hype van 2017 hebben gemist en dat op dit moment niemand geïnteresseerd zou zijn in de tokens. Dit gebeurde op aanraden van een advocaat die de tip gaf om om eerst het product te ontwikkelen, voordat de ICO zou worden gelaunched. Achteraf gezien dus niet echt een goede beslissing:

“We waren van plan om niet direct het product te ontwikkelen en om juist zo snel mogelijk de token sale te laten plaatsvinden, op de crypto-trein springen en zo veel mogelijk geld op te halen. Eigenlijk net zoals veel andere startups dat op dat moment deden.”

Tot slot gelooft Komar nog steeds dat dit project succesvol verkocht kan worden. De ‘crypto’ kan eenvoudig uit het project worden weg gehaald. Bovendien was het project volgens hem op een ranglijst van een Brits bedrijf hoog geplaatst met een daarbij horend laag investeringsrisico.

Dit artikel is afkomstig van Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer