29 maart 2024
Blockchain Stories
ICO Nieuws

ICO te koop aangeboden, direct ‘af te halen’

ICO te koop ebay Sponsy

Een eigenaar van een startup die nooit zijn initial coin offering (ICO) heeft gelaunched, heeft zijn project te koop aangeboden. Mocht je interesse hebben, dan kun je op eBay een bod uitbrengen. Je betaalt er echter wel minimaal $60.000 voor en daarnaast verloopt de aanbieding al op vrijdag 29 maart.

Sponsy – decentralized sponsorship platform

De startup waar het hier over gaat is Sponsy. Het wordt omschreven als een blockchainproject dat helemaal klaar is om de ICO en STO af te trappen. Het project is volgens de eigenaar ook gecheckt door een investeringsbedrijf en goedgekeurd door verschillende bankieren. In de advertentie staat ook dat alles voldoet aan de eisen van zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie. Zoals de naam Sponsy al doet vermoeden, is het met het platform mogelijk om gecentraliseerde sponsordeals te maken, te tokenizeren en aan te bieden.

Verder beweert de advertentie dat er een ‘solid social presence’ bij deze aanbieding hoort: er zijn maar liefst 10.000 likes op Facebook en zo’n 8000 volgers op Twitter. Maar aan de andere kant is het Twitter-account,
sinds het bedrijf de ICO eind vorig jaar bekend maakte, slechts twee keer per maand geupdate. De aantallen likes en retweets zijn ook al niet noemenswaardig. ICOBench, een gerespecteerd en zeer bekende ICO-website heeft Sponsy beoordeeld. Zij hebben het project beoordeeld op een 2,9 (uit maximale score van 5). Er zijn geen experts die het project hebben onderzocht.

Verkeerde timing

De oprichter van deze startup is Ivan Komar. De Financial Times geprobeerde hem te bereiken om hem de vraag te stellen waarom hij de ICO niet zélf laat plaats vinden. Komar legt uit dat ze de hype van 2017 hebben gemist en dat op dit moment niemand geïnteresseerd zou zijn in de tokens. Dit gebeurde op aanraden van een advocaat die de tip gaf om om eerst het product te ontwikkelen, voordat de ICO zou worden gelaunched. Achteraf gezien dus niet echt een goede beslissing:

“We waren van plan om niet direct het product te ontwikkelen en om juist zo snel mogelijk de token sale te laten plaatsvinden, op de crypto-trein springen en zo veel mogelijk geld op te halen. Eigenlijk net zoals veel andere startups dat op dat moment deden.”

Tot slot gelooft Komar nog steeds dat dit project succesvol verkocht kan worden. De ‘crypto’ kan eenvoudig uit het project worden weg gehaald. Bovendien was het project volgens hem op een ranglijst van een Brits bedrijf hoog geplaatst met een daarbij horend laag investeringsrisico.

Dit artikel is afkomstig van Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

Soap rond Mt. Gox bijna afgelopen, Mollie stopt met bitcoin?

Robin Heester

Oud-ontwikkelaar van Oyster (PRL) belazert de boel, prijs stort in

Arnold Hubach

Binance en Bitcoin SV, Frankrijk zet in op blockchain

Robin Heester