Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Coinbase reageert fel op senatoren die SEC vragen crypto ETF goedkeuringen te stoppen

De goedkeuring van ETF’s zijn een belangrijke oorzaak van het recente succes van Bitcoin, wat de laatste maanden zichzelf bleef verbeteren en zelfs onlangs een aantal keer een ATH aantekende.

Echter, twee Amerikaanse senatoren roepen Gary Gensler op om geen verdere goedkeuringen te geven voor crypto exchange-traded funds (ETF’s), vanwege de “enorme risico’s” voor particuliere beleggers.

In een brief van 11 maart beweren de Democratische senatoren Jack Reed en Laphonza Butler dat het toestaan van meer crypto ETF’s door de Securities and Exchange Commission beleggers zou blootstellen aan “licht verhandelde” markten die doordrenkt zijn van fraude en manipulatie.

Er wachten acht voorgestelde spot Ether ETF-aanvragen op goedkeuring door de SEC, en er was hoop dat andere altcoins uiteindelijk hetzelfde pad zouden kunnen volgen.

“Particuliere beleggers zouden enorme risico’s lopen met ETP’s die verwijzen naar licht verhandelde cryptovaluta’s of cryptovaluta’s waarvan de prijzen bijzonder gevoelig zijn voor pump-and-dump of andere frauduleuze schema’s,” staat in de brief.

Goedkeuring Bitcoin ETF’s niet als regel hanteren

Reed en Butler drongen er ook bij de SEC op aan om de recente goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s niet als een precedent te laten dienen voor verdere goedkeuringen.

Ze beweerden dat hoewel de markt voor Bitcoin “serieuze zwakte” had getoond, het meer gevestigd en beter onderzocht was dan de markt voor enige andere kleinere cryptovaluta’s.

De senatoren drongen er ook bij de SEC op aan om “verschillende specifieke stappen” te nemen met de reeds gelanceerde Bitcoin ETF-producten, en vroegen dat BTC ETF-brokers en -adviseurs aan verdere regelgevende controle worden onderworpen.

Alexander Grieve, de hoofd van de regeringsrelaties bij crypto venture capital firma Paradigm, suggereerde dat het succes van spot Bitcoin ETF’s “duidelijk wat veren heeft doen rimpelen” op Capitol Hill.

Crypto-industrie deskundigen zeggen dat de brief bewijs is van toenemende politieke druk op Gensler, wat een goedkeuring van een Ether ETF in mei minder waarschijnlijk maakt.

“Het overweldigende succes van de Bitcoin ETF is verontrustend voor hooggeplaatste Dems. Koperspijt. Dit is een deel van de reden waarom we pessimistisch zijn over de goedkeuringskansen van een spot Eth ETF,” zei Balchunas in een post van 15 maart op X.

Goedkeuring van ETF’s voor ETH lijken dichterbij dan ooit

Op 11 maart zei Balchunas dat de kans op goedkeuring van een spot Ether ETF tegen mei slechts 35% was. In januari schatte Blachunas de kansen op goedkeuring op 70%, maar vertelde aan Cointelegraph dat de “radiostilte” van de SEC naar potentiële fondsaanbieders – onder verschillende andere factoren – een slecht teken was.

Butler en Reed zijn betrokken geweest bij verschillende wetgevingsvoorstellen die gericht zijn op het aanpakken van cryptocurrency in de Verenigde Staten.

Op 11 december vorig jaar sloot Butler zich aan bij het controversiële Digital Asset Anti-Money Laundering Act wetsvoorstel van senator Elizabeth Warren als medesponsor. In juli sponsorde Reed een tweepartijenwetsvoorstel dat de Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) regelgeving en sanctievereisten voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) zou aanscherpen.

Coinbase reageert fel op de senatoren

Paul Grewal, de chief legal officer van Coinbase, heeft een brief van twee Amerikaanse senatoren bekritiseerd waarin de SEC wordt opgeroepen om Bitcoin ETF’s strenger te reguleren en verdere crypto ETF-aanvragen af te wijzen.

In een post van 15 maart op X bekritiseerde Grewal de recente brief van de senatoren van 11 maart – waarin werd beweerd dat de goedkeuring van verdere crypto ETF’s buiten Bitcoin beleggers zou blootstellen aan “enorme risico’s.”

“Met alle respect, senatoren, de bewijzen wijzen precies de andere kant op,” zei Grewal als reactie.

Grewal legde uit dat de markt voor veel cryptovaluta’s kleiner dan Bitcoin, met name Ether, kwaliteitsmetrieken toonde die “zelfs de grootste verhandelde aandelen overtreffen.”

“De spotmarkt van ETH is diep en liquide – slechts twee aandelen van de S&P 500 hebben een hoger nominaal dollar handelsvolume,” voegde Grewal toe.

Grewal voegde toe dat er direct bewijs was dat de futures- en spotmarkten van Ether net zo gecorreleerd waren als die van Bitcoin.Bronvermelding:

  1. finance.yahoo.com – US Senators Urge Gensler To Halt Crypto ETF Approvals, …
  2. binance.com – Senators Pressure SEC’s Gensler Not to Approve Any …
  3. cloutscoop.com – Senators Push SEC’s Gensler Against Approving More Crypto

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer