Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Whale verkoopt plotseling 86 miljoen DOGE, waardoor de Dogecoinprijs in een vrije val terechtkomt

In een onthullende communicatie heeft de trackingdienst Whale Alert een opmerkelijke transactie in de schijnwerpers gezet betreffende Dogecoin (DOGE), een cryptocurrency geïnspireerd door internetmemes. Een anonieme grote belegger heeft opvallend snel 86 miljoen DOGE, met een waarde van rond de $14,12 miljoen, overgedragen aan de vooraanstaande Amerikaanse broker Robinhood. Deze plotse actie heeft een significante impact gehad op de markt van Dogecoin, vooral wat betreft de koersval van de munt.

De betreffende overdracht, uitgevoerd door een entiteit slechts bekend onder het adres “DF8j”, sluit aan bij een patroon van grote transacties door deze gebruiker. Na deze omvangrijke verkoopactie, behoudt de belegger nog steeds een restant van vier miljoen DOGE, geschat op een waarde van circa $645.242.

Koers van DOGE klapt flink naar beneden

Parallel hieraan heeft de handelswaarde van Dogecoin een forse duikeling ondergaan in de huidige handelssessie. Vanaf het startpunt van de handel heeft DOGE een significante terugval van 8,8% meegemaakt, waarbij de daling tussentijds zelfs meer dan 10% bedroeg. Deze dalende lijn resulteerde in aanzienlijke liquidaties, waarbij voor meer dan $2,26 miljoen aan posities, voornamelijk in lange posities, gedwongen werd gesloten.

Op dit moment wordt Dogecoin verhandeld voor $0,161, met een totale marktkapitalisatie die rond de $23 miljard ligt. Ondanks deze neergang blijft het handelsvolume aanzienlijk hoog, met een toename van 28% vergeleken met de dag ervoor. Met een handelsvolume dat de $5,15 miljard overstijgt, blijft Dogecoin de zevende grootste cryptocurrency op basis van handelsvolume.

Hoewel individuele beleggers gretig DOGE blijven kopen en zich wagen aan long futures-posities, vormen de handelingen van deze anonieme grote beleggers een duidelijk contrast. Het is nog onduidelijk of deze aanzienlijke verkoop deel uitmaakt van een grotere beweging of slechts de beslissing is van één invloedrijke investeerder. De toekomst zal leren wat de echte gevolgen zijn van deze abrupte en grote verschuiving in de Dogecoin-markt.



Bronvermelding:

u.today – Whale Suddenly Unloads 86 Million DOGE, Sending Dogecoin’s Price into Freefall
WhaleAlert Twitter
WhaleAlert Transaction

Gerelateerde artikelen

Whales kopen meer dan $2,9 miljard aan Bitcoin tijdens de dip

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers stijgt naar $63.000 en Grayscale ETF ziet eerste instroom

Thanh Lanh Tran

Het Solana-spel ‘Nyan Heroes’ keert terug met uitgebreide Play-to-Airdrop-beloningen

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer