Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin koers op dit moment volatieler dan ethereum: Dit is waarom!

Gewoonlijk staat Bitcoin (BTC) niet volatieler in vergelijking met veel andere alternatieve munten, maar dit lijkt te veranderen in de aanloop naar de komende halvering. De schommelingen in de waarde van Bitcoin zijn de afgelopen week aanzienlijk toegenomen en overtreffen nu al geruime tijd die van Ethereum.

Nog slechts zo’n 20 dagen tot de Bitcoin halvering

Het duurt mogelijk nog ongeveer 20 dagen voordat de volgende fase van de bitcoin cyclus begint met de halvering. De Bitcoin-halvering is een geautomatiseerde gebeurtenis die zich om de paar jaar voordoet, meestal om de vier jaar.

In deze fase wordt de uitgifte van nieuwe bitcoins voor het verwerken van transacties gehalveerd. Na de aanstaande halvering zullen Bitcoin-mijnwerkers slechts 3,125 BTC per blok ontvangen. Dit is als beloning voor het verifiëren van transacties, in plaats van de huidige 6,25 BTC. Dit impliceert dat het delven van Bitcoin tweemaal zo kostbaar wordt. Een ander punt is dat er minder BTC beschikbaar zal zijn op de markt. Deze omstandigheden leiden ertoe dat de waarde om de vier jaar aanzienlijk stijgt. 

In de regel ontvouwt de werkelijke stijging zich meestal pas zes maanden tot een jaar nadat de halvering heeft plaatsgevonden. Desondanks is het ook gebruikelijk dat we een fenomeen genaamd een ‘pre-halvering bull-run’ waarnemen. Dat zou hoogstwaarschijnlijk de recente prijsstijging zijn geweest die Bitcoin doormaakte.

Bitcoin volatieler dan ethereum voor het eerst in jaren

Volgens onderzoeksfirma Kaiko is Bitcoin sinds februari opmerkelijk grilliger dan Ethereum. De historische beweeglijkheid van Bitcoin gedurende een 30-daagse periode bereikte afgelopen week 60%. Dit betekent dat vorige week het verschil in volatiliteit tussen Bitcoin en Ethereum het grootst was in jaren, volgens Kaiko.

Niet alleen de op handen zijnde halvering draagt bij aan de stijgende schommelingen van Bitcoin. Zelfs de introductie van de langverwachte bitcoin-spot-ETF’s in januari leidde tot aanzienlijke prijsbewegingen. Het belangrijkste vraagstuk is of deze mate van schommelingen na de halvering aanhoudt, of dat we, zoals in voorgaande jaren, enkele maanden moeten afwachten voordat de prijzen weer stijgen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Ethereum ook binnenkort volatiel wordt. De marktomstandigheden houden in spanning af of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste Ethereum-spot-ETF’s tegen eind mei zal goedkeuren. Op dit moment heerst er een grote diversiteit aan opvattingen over dit onderwerp.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Whales kopen binnen 24 uur 47,000 BTC ter waarde van $2,967,768,000

Ulrich Martin

Ripple koersverwachting, tijd om XRP te kopen?

Timo Bruinsel

Bitcoin whale Mr. 100 koopt Bitcoin tijdens marktdip

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer