Blockchain Stories
Image default
Blog Nieuws

Ethena Labs wil USDe opschalen met Bitcoin als ondersteunende activa

Ethena Labs heeft aangekondigd dat ze de USDe op willen schalen door de Bitcoin toe te voegen als ondersteunende activa. 

In een recente post op social media liet Ethena Labs weten dat het toevoegen van de Bitcoin ervoor zal zorgen dat de huidige stabiliteit van de USDe vergroot wordt naar $ 2 miljard. Het doel van deze update is het benutten van de liquiditeit van de Bitcoin om de huidige basis van de USDe te verbeteren. 

De mededeling suggereert dat, na de flinke uitbreiding van USDe sinds de oprichting, de hedges van Ethena zo’n 20% van de rente van Ethereum vertegenwoordigd. 

De voordelen van de Bitcoin

Ethena Labs heeft in de social media post ook duidelijk uitgelegd wat de voordelen van het toevoegen van de Bitcoin zijn. “Nu $ 25 miljard aan open rente in BTC direct voor Ethena beschikbaar is om te delta-hedgen, is de capaciteit van de USDe om op te schalen met meer dan 2,5 keer toegenomen”, aldus Ethena Labs. 

“In slechts een jaar tijd is de open rente van de BTC op grote beurzen (behalve CME) gegroeid van $ 10 miljard naar $ 25 miljard, terwijl ETH OI is gegroeid van $ 5 miljard naar $ 10 miljard”, laten ze weten in de post. 

De aankondiging legde ook uit dat de Bitcoin-derivatenmarkten de groei van Ethereum overtreffen, wat zorgt voor verbeterde schaalbaarheid en liquiditeit voor delta-hedging.

“Na mate de USDe dichterbij de $ 10 miljard komt, biedt dit een robuuste ondersteuning en een veiliger product voor de gebruikers”, laat Ethena Labs weten. Met betrekking tot de mogelijke tekortkomingen van het ondersteunen van USDe met Bitcoin, verklaarde het bedrijf dat zelfs als Bitcoin “geen eigen inzetrendement heeft zoals ingezet ETH, inzetrendementen van 3-4% minder significant zijn in een bullmarkt wanneer de financieringspercentages minder dan 30% zijn.”

Volgens Ethena Labs zorgt dit ervoor dat de huidige markt “ideaal is voor het optimaliseren van de schaalbaarheid van de USDe”. 

Gerelateerde artikelen

Solana verkeert in ongeëvenaarde topconditie volgens ontwikkelaar

Pi Coin bereikt een waarde van $ 47 voor lanceringsdatum op Mainnet

Marijn van Leeuwen

Bitcoin en Ethereum koers stijgt na bekendmaking rentebesluit VS

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer