Blockchain Stories
Image default
Altcoin Ethereum Nieuws

Oude Ethereum Whale verkoopt 5.000 ETH met enorme winst

Uit een onderzoek van het on-chain analyse bedrijf Lookonchain heeft een Ethereum Whale een enorme hoeveelheid ETH verkocht aan de crypto exchange Kraken. Het lijkt erop dat dit de gehele markt heeft laten schudden.

In september 2022 heeft de desbetreffende Whale 5.000 ETH gekocht voor een bodemprijs. Dit heeft hij jarenlang vastgehouden en het bleek tijd om te verkopen. In een post op X (Twitter) laat Lookonchain weten wat de Whale precies heeft gedaan:

De optimale situatie om te kopen

De Ethereum Whale heeft precies op het juiste moment gekocht. Hij heeft 96.638 ETH gekocht van Coinbase ter waarde van $ 151,42 miljoen in september 2022. Dat was het moment waarop Ethereum een bodemprijs had bereikt, het resultaat van de transitie naar proof-of-stake. Door deze slimme aankoop kreeg hij het voor elkaar om meer dan het dubbele aan waarde uit zijn investering te halen.

Van de 96.638 ETH heeft hij in totaal 20.000 verkocht. Op 6 maart 2024 verkocht hij 15.000 ETH en 16 april verkocht hij nog een 5.000. Dit betekent dat hij nog een flinke 76.638 ETH over heeft met een huidige marktwaarde van $ 233,56 miljoen. In totaal heeft hij dus $ 153,7 miljoen winst weten te halen. Dit is meer dan het dubbele van de investering die hij heeft gemaakt.

Deze situatie laat perfect zien hoe kopen en verkopen op het juiste moment succesvol kan zijn. Echter, dit betekent niet dat het niet de verkeerde kant op kan gaan. Een andere ETH Whale heeft bijvoorbeeld enorme verliezen geleden door een slechte investering.

Slechte timing

Een crypto Whale heeft een verlies van $ 4 miljoen geleden door slechte timing. De eerste keer dat hij long ging op Ethereum, heeft hij een verlies geleden van $ 500.000. Na een tweede poging aan te gaan, heeft hij 10.701 ETH gekocht.

Nadat de koers flink is gezakt, zag hij geen andere mogelijkheid dan verkopen voor een waarde van $ 33 miljoen. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij $ 4 miljoen verlies heeft geleden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

MilkyWay heeft $5 miljoen opgehaald in eerste financieringsrondes

Wanisha Balak

Kolen mijn bedrijf Alliance Resource waagt zich aan crypto mining

Wanisha Balak

Ripple kijkt naar Japan voor nieuw partnerschap: Wat nu voor XRP?

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer