Blockchain Stories
Zweden eist $ 90 miljoen belasting van crypto miners
Bitcoin Nieuws

Zweden eist $ 90 miljoen belasting van crypto miners

De Zweedse Belastingdienst heeft na een onderzoek naar misleidende bedrijfsgegevens besloten dat crypto bedrijven $ 90 miljoen aan belasting terug moeten betalen. Uit het onderzoek blijkt dat deze Zweedse crypto miners schuldig zijn aan ongeveer vier jaar aan verduistering. 

Het onderzoek van de Zweedse Belastingdienst, Skatteverket, werd gedaan naar 21 crypto miners. Al snel bleek dat 18 crypto miners schuldig waren aan het leveren van misleidende of incomplete informatie om belasting te ontwijken. 

Misleidende bedrijfsinformatie

De 18 bedrijven die zich schuldig hebben gemaakt aan verduistering hebben stuk voor stuk onware informatie aangeleverd aan de Zweedse Belastingdienst om geen belasting te hoeven betalen over werkzaamheden waar je normaal gesproken wel belasting over betaald. 

Deze onware informatie werd erg creatief aangeleverd. Zo hadden verschillende bedrijven misleidende bedrijfsomschrijvingen aangeleverd, terwijl anderen manieren vonden om belasting te ontwijken op mining apparatuur of winst. 

De Skatteverket bracht hierover het volgende statement naar buiten: “De beschreven aanpak leidt ertoe dat belastingen uit het land verdwijnen in de vorm van onjuiste betalingen van voorbelasting, onbetaalde uitvoerbelasting en niet-aangegeven crypto-activa.”

Meer dan $ 90 miljoen terugbetalen

De Zweedse mining bedrijven moeten meer dan 990 Zweede kroon, omgerekend $ 90 miljoen, terugbetalen aan de Skatteverket. Dit bedrag bestaat uit $ 85,4 miljoen aan BTW en $ 5,3 miljoen aan belastingtoeslagen. 

De Zweedse Belastingdienst heeft hier het volgende schema over naar buiten gebracht:

belastingschulden-zweedse-miners
Bron: Skatteverket

De 21 mining bedrijven gingen in beroep tegen de uitspraak van de Skatteverket. Van 2 bedrijven werd het beroep aangenomen door de administratieve rechtbank, terwijl de andere 19 verworpen werden. 

Crypto mining wordt steeds minder aantrekkelijk in verschillende landen

Steeds meer landen kiezen ervoor om het lastiger te maken voor crypto miners. Naast dat Zweden heeft besloten de mining bedrijven te vervolgen, zijn meer Scandinavische landen van plan om mining minder aantrekkelijk te maken. 

Zo is Noorwegen sinds kort bezig met het leven van crypto miners zuur maken. Ook IJsland is hier al een tijdje mee bezig. Deze landen waren eerst een paradijs voor miners, maar dit blijkt een stuk lastiger te worden. 

Dit betekent echter nog niet zoveel voor een investering in crypto, zoals de Bitcoin. Gebeurtenissen, zoals de Bitcoin halving zorgen alleen maar voor meer instroom naar de Bitcoin. Voor de miners is dit echter minder positief, want de beloning voor het minen van een block wordt gehalveerd. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer