Blockchain Stories
$11,7 miljoen in beslag genomen na Bitcoin scam
Bitcoin Nieuws

$11,7 miljoen in beslag genomen na Bitcoin scam

De Indiase autoriteiten hebben eigendommen ter waarde van $11,7 miljoen in beslag genomen van zakenman Raj Kundra. Deze actie maakt deel uit van een onderzoek naar een Bitcoin scam.

De inbeslagname, uitgevoerd door de Enforcement Directorate (ED), betreft zowel onroerend goed als persoonlijke bezittingen van Kundra.

Kundra wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij frauduleuze activiteiten rondom de Gain Bitcoin scam. Hetgeen een ponzi-schema is.

Volgens de Enforcement Directorate (ED) heeft hij 285 Bitcoins ontvangen van Amit Bhardwaj, de initiatiefnemer van de Bitcoin scam. Deze Bitcoins waren bedoelt om een mining farm op te zetten in Oekraïne, maar dat is er nooit van gekomen.

Hierdoor heeft Kundra nog steeds Bitcoins ter waarde van meer dan $17 miljoen en zijn ze niet beslag genomen.

Bitcoin scam beloofde maandelijkse rendementen van 10%

Het platform van Bhardwaj misleidde gebruikers door maandelijkse rendementen van 10% te beloven. Over het algemeen geldt dat wanneer een platform zeer hoge rendementen belooft, dat het vrijwel altijd een scam is.

De verkregen Bitcoins zouden worden gebruikt voor mining activiteiten, maar in plaats daarvan werden de Bitcoins doorgesluisd naar eigen wallets.

Het onderzoek van de ED is nog in volle gang. Vorig jaar werden drie andere promoters gearresteerd. Dit is de tweede keer dat eigendommen in verband met deze zaak in beslag zijn genomen, eerder had de ED al eigendommen ter waarde van $8,2 miljoen aan de zaak gekoppeld.

Ondertussen blijven de hoofdverdachten, Ajay Bhardwaj en Mahender Bhardwaj, voortvluchtig.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer