Blockchain Stories
Voortgang Ethereum ETF en impact toekomstige Solana ETF
Altcoin Ethereum Memecoin Nieuws

Voortgang Ethereum ETF en impact toekomstige Solana ETF

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) staat onder druk vanwege toenemende speculaties over de afwijzing van de goedkeuring van Ethereum ETF’s.

Hoewel er onzekerheid bestaat over een tijdige goedkeuring vanwege het zwijgen van de SEC, is het volgens de gegevens van Coinbase een kwestie van wanneer, niet van of, een Amerikaanse spot ETH ETF zal worden goedgekeurd.

Implicaties richtlijnen met betrekking tot staken en de kans

Mogelijke rechtvaardigingen voor afwijzing kunnen voortvloeien uit verschillen tussen Ethereum en Bitcoin, met name over het proof of stake mechanisme van Ethereum.

Duidelijke regelgevende richtlijnen over crypto staking ontbreken, waardoor het onwaarschijnlijk is dat spot Ethereum ETF’s die staking mogelijk maken snel worden goedgekeurd. Indien Ethereum geen gebruikt maakt van staken zal dit dus naar verwachting geen invloed hebben.

Er is potentieel voor een positieve verrassing in de goedkeuringsbeslissing, waarbij de kansen worden geschat op ongeveer 30-40%. Gezien de opkomst van crypto als verkiezingskwestie, kan de SEC aarzelen om goedkeuring te weigeren, en juridische procedures kunnen een afwijzing omkeren.

Bovendien hoeven niet alle aanvragen voor spot ETH ETF’s gelijktijdig te worden goedgekeurd, zoals blijkt uit de verklaring van commissaris Uyeda over de goedkeuring van spot BTC ETF’s.

Felle concurrentie van bijvoorbeeld Solana

Ondanks de hoge kans op goedkeuring van Ethereum ETF’s, zou het Ethereum netwerk te maken kunnen krijgen met andere uitdagingen, met name concurrentie van andere Layer 1 networks.

Hierbij valt voornamelijk te denken aan integratie van ETF’s in andere platformen en dan met name Solana (Ticker: SOL) die invloed zal hebben op de dominantie van Ethereum.

Met zijn vermogen om een groot aantal transacties tegen lage kosten te verwerken, heeft Solana de focus van handelsactiviteiten weggehaald van het Ethereum mainnet. In het afgelopen jaar heeft het ecosysteem van Solana opmerkelijke groei gezien, waarbij het aandeel van het gedecentraliseerde uitwisselingsvolume (DEX) is gestegen van slechts 2% naar 21%.

image 39
Bron: Coinglass

Bovendien drijven de toenemende populariteit van memecoins op het Solana netwerk ook gebruikers weg van Ethereum en naar Solana toe. Ondanks deze factoren heeft de prijs van ETH enige positieve beweging gezien.

Op het moment van schrijven was de ETH koers $3.118,56, wat het resultaat was van een waardering van 0,71% in de afgelopen 24 uur. Hoewel de prijs van ETH steeg, daalde de groei van het netwerk, wat wijst op afnemende interesse van nieuwe gebruikers.

image 38
Bron: Santiment

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu