Blockchain Stories
Tether bezit meer Amerikaanse staatsobligaties dan Duitsland
Altcoin Nieuws

Tether bezit meer Amerikaanse staatsobligaties dan Duitsland

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tether, de grootste uitgever van Stablecoins, is na een recente investering in bezit van meer Amerikaanse staatsobligaties dan Duitsland. Dit zorgt ervoor dat de groeiende invloed van Tether op crypto en digitale activa verder benadrukt. Daarnaast roept het ook een grote vraag naar regulering van stablecoins op. 

Succes van Tether

Tether heeft grote successen behaald. In het eerste kwartaal heeft de stablecoin uitgever een winst van $4,52 miljard bereikt. Op 31 mei toonden financiële gegevens van Tether aan dat ze in bezit zijn van $91 miljard aan directe en indirecte Amerikaanse staatsobligaties, in combinatie met $5,4 miljard aan Bitcoin. 

Tether is hierdoor de 19e grootste houder van staatsobligaties. Hierdoor staan ze tussen Zuid-Korea en Duitsland in. Duitsland is hierdoor ingehaald door het crypto bedrijf. 

Staatsobligaties veranderen

Wereldwijd is er een verandering in staatsobligaties te vinden. China heeft het afgelopen haar staatsobligaties van $869 miljard naar $767 miljard verlaagd en Japan, als grootste houder met ongeveer $1,2 biljoen aan Amerikaanse staatsobligaties, kan ook verkopen vanwege de slechte positie van de yen. 

De verandering in staatsobligaties en het financiële landschap laat zien dat de invloed van Tether en andere stablecoins op het globale financiële systeem groter wordt. 

Vraag naar extra regulering

Voormalig House Speaker, Paul Ryan, heeft opgeroepen om stablecoins te reguleren. In een video die door Rader op X (Twitter) gedeeld is, benadrukt Ryan de noodzaak van de regulering:

Deze noodzaak wordt voornamelijk veroorzaakt vanwege de toegenomen vraag naar staatsobligaties en de sterkere aanwezigheid van de Amerikaanse dollars op de crypto markt. Naarmate staatsobligaties en stablecoins groeien, neemt ook het potentieel om de Amerikaanse dollar te ondersteunen toe. 

De hoeveelheid staatsobligaties die Tether bezit, onderstrepen de rol bij het ondersteunen van de digitale kracht van de Amerikaanse dollar. De strategie van Tether laat zien dat er een trend gaande is waarbij digitale activa de sleutel wordt voor fiatgeld. 

De investering van Tether in staatsobligaties stabiliseert niet alleen de positie van haar tokens, maar ook de vraag naar de staatsobligaties. 

Stijgend belang voor stablecoins

Het belang van stablecoins in het globale financiële landschap is nu wel duidelijk. Doordat de tokens ondersteund worden door stabiele activa, zoals staatsobligaties, trekken stablecoins investeerders en gebruikers aan. 

De stabiliteit die ze nu kunnen bieden, wekt vertrouwen en laat de adoptie van crypto groter worden. Echter, het stijgende belang kent ook een keerzijde. Daarom benadrukt de oproep van Paul Ryan tot het reguleren van de stablecoins het belang van een goed raamwerk om de invloed van stablecoins te beheersen. 

Goede wetgeving zorgt ervoor dat stablecoins transparant en veilig werken. Dit is voor beleggers belangrijk om risico’s en misbruik te voorkomen. 

Naarmate Tether haar staatsobligaties uit blijft breiden, zal haar invloed op het Amerikaanse financiële systeem en de globale crypto markt toenemen. Het wijst er vooral op de stablecoins hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van de financiële wereld. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu