Blockchain Stories
Crypto short liquidaties, bijna $300 miljoen na stijgingen
Nieuws

Crypto short liquidaties, bijna $300 miljoen na stijgingen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De laatste prijsstijgingen van Bitcoin en Ethereum hebben short traders in de hele cryptomarkt zwaar getroffen.

Volgens CoinGlass zijn er in de afgelopen 24 uur meer dan $383 miljoen aan liquidaties geweest, waarvan het grootste gedeelte, $297 miljoen, shortposities betrof. In totaal gaat het om meer dan 94.000 traders, waarbij de grootste liquidatie $4,26 miljoen betrof.

Liquidaties in een overzicht

image 56
Bron: Coinglass

Ethereum (Ticker: ETH) traders namen het grootste deel van deze liquidaties voor hun rekening met $132,06 miljoen, vergeleken met de verliezen van Bitcoin traders van $98,74 miljoen. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum een veel grotere stijging ervaren, namelijk 18,78%, naast de 1,63% sprong van Bitcoin, blijkt uit onze koersen.

Voornaamste reden stijging

De markten werden maandag getroffen door bullish nieuws zoals we eerder hebben geschreven. De Securities and Exchange Commission (SEC) was plotseling begonnen met samenwerken met nationale effectenbeurzen over hun aanvragen om Ethereum spot ETF’s op hun platforms te vermelden.

Indien goedgekeurd, zullen de producten van onder andere BlackRock, Fidelity en Grayscale institutionele beleggers in staat stellen om spot blootstelling aan ETH te krijgen, net zoals Bitcoin spot ETF’s dat deden voor BTC in januari.

Tot dusver heeft de Bitcoin ETF $12,8 miljard aan netto-instroom verzorgd, wat investeerders enthousiast maakt voor de potentiële mogelijkheden als ETH deze ook toelaat.

Het nieuws van maandag zorgde ervoor dat de ETF experts van Bloomberg hun kansen op een goedkeuring deze maand verhoogden van 25% naar 75%. In een notitie op dinsdag voorspelde de Standard Chartered Bank eveneens dat de Ethereum ETF’s deze week zullen worden goedgekeurd. Hierover hebben we recent al geschreven!

Na de laatste pump voorspelde Glassnode analist James Check dat Bitcoin en crypto op “ground zero” kunnen zijn voor een “tweede golf” van ETF vraag.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu