Blockchain Stories
Bitcoin koers verwachting: Volgende Bitcoin ATH $77K?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin koers verwachting: Volgende Bitcoin ATH $77K?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) bereikte voor het eerst in bijna 40 dagen $71.000, wat optimisme terugbracht op de markt. De prijsstijging kwam overeen met de recente analyse waarin werd uitgelegd hoe de bullrun nog niet voorbij was.

Er zijn echter nog een aantal redenen waarom BTC herstelde. Ten eerste waren er de ETF’s. Voor degenen die niet bekend zijn, een Bitcoin ETF is niet hetzelfde als BTC. Het suggereert echter dat een belegger blootstelling heeft aan Bitcoin. Als de prijs van Bitcoin stijgt, zou de Net Asset Value (NAV) van de ETF, die de waarde van elk aandeel vertegenwoordigt, ook stijgen.

De grote ETF investeerders zijn terug

In het eerste kwartaal van 2024 stroomden miljarden dollars naar Bitcoin ETF’s, wat de prijs naar een all time high bracht voor de halving. Ze hebben helaas niet het doel gehaald wat ze beoogd hadden in het tweede kwartaal.

Als gevolg van het niet behalen van de doelen zakte Bitcoin en daalde op een gegeven moment onder de $59.000. Vandaag steeg de prijs en op 20 mei bedroeg de totale instroom in Bitcoin ETF’s $235 miljoen.

Dit betekende dat ARK, BlackRock, Fidelity en Grayscale vier dagen op rij instroom hadden geregistreerd. Als dit aanhoudt, zou de prijs van Bitcoin voor het einde van mei kunnen stijgen tot boven de $73.000.

Fear & Greed Index

Ook hebben wij bij Blockchain Stories gekeken naar de Fear & Greed Index. Volgens Glassnode keerde de Fear & Greed Index naar 76 en is het op het moment van schrijven 70.

Deze meting geeft aan dat de markt zich in de hebzuchtige regio bevond. De laatste keer dat BTC naar een nieuw hoogtepunt steeg, bereikte de index 90.

image 59
Bron: Glassnode

Liquidaties stromen binnen

Op dit moment bevindt Bitcoin zich niet in een situatie waarin het positieve beleggerssentiment extreem was. Met deze positie zou Bitcoin nog steeds kunnen stijgen en wellicht richting de $75.000 binnen een paar dagen kunnen groeien.

Bovendien is het vermeldenswaard dat voor $97,87 miljoen aan Bitcoin in de afgelopen 24 uur werd geliquideerd. Volgens Coinglass waren short liquidaties goed voor bijna $72,81 miljoen, terwijl de rest longs waren.

image 57
Bron: Coinglass

Liquidatie heatmap

Daarnaast analyseerden we de liquidatie heatmap om het volgende niveau voor de prijs van Bitcoin te bepalen. Liquidatie heatmaps helpen handelaren om gebieden met hoge liquiditeit te identificeren.

Als de liquiditeit gestabiliseerd is op een bepaald niveau, kan de prijs naar dat punt bewegen terwijl ook grote liquidaties kunnen plaatsvinden. Volgens gegevens van Hyblock bestond er hoge liquiditeit vanaf $73.300 en hoger.

image 58
Bron: HyblockCapital

Daarom zou Bitcoin voorbij zijn all time high kunnen schieten, en een doel van $76.900 zou de volgende piek kunnen zijn die het bereikt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu