Blockchain Stories
Hoe een dalende Yen een ‘crypto boom’ kan aanwakkeren
Bitcoin Nieuws

Hoe een dalende Yen een ‘crypto boom’ kan aanwakkeren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

BitMEX oprichter en Maelstrom Crypto Fund CIO Arthur Hayes heeft verklaard dat de verzwakkende Japanse Yen (JPY) de liquiditeit kan verhogen en Bitcoin (Ticker: BTC) en de rest van de cryptomarkt kan stimuleren.

Arthur Hayes en zijn blog

In zijn laatste blog getiteld ‘Easy Button’ merkte Arthur Hayes op:

Ik denk dat een stijging van USDJPY richting 200 genoeg is om de Chemical Brothers op te zetten en ‘Push the Button’ te drukken.

Arthur Hayes

‘Chemical Brothers’ verwijst naar de VS en Japan, terwijl ‘Push the Button’ betekent geld drukken of een ‘injectie van liquiditeit’.

Op het moment van schrijven werd USDJPY verhandeld op $156,24. De USD is in 2024 versterkt ten opzichte van de Yen, met een YTD (year-to-date) prestatie van 10%. Vanuit het perspectief van de Yen is de Japanse munt de afgelopen maanden enorm in waarde gedaald.

Hoe een dalende Yen de Bitcoin kan stimuleren

Volgens Hayes kan de dalende waarde van de Yen worden verklaard door valuta oorlogen tussen Japan en China, waardoor de VS gedwongen wordt in te grijpen. Een dalende Yen betekent dat het voor Japan goedkoper wordt om meer goederen in bulk naar de rest van de wereld te exporteren. Een dergelijke stap zou de export zeer competitief maken in vergelijking met die van China.

Als reactie zou China zijn yuan (CNY) kunnen devalueren door meer geld te drukken om zijn export voordeel te behouden en de CNYUSD op het gewenste niveau te stabiliseren. Volgens Hayes zou de VS kunnen ingrijpen en de Yen kunnen versterken door de USD te devalueren door het aanbod ervan te vergroten.

Om de dollar te verzwakken, moet het aanbod toenemen. Stel je voor dat de Japanners $1 biljoen aan kracht nodig hadden om de yen van 156 naar 100 te versterken, van de ene op de andere dag.

Arthur Hayes

Het domino effect zou een stijging van de prijs van dollar gebaseerde bitcoin zijn vanwege de toename van het aanbod in USD. Collectief, met een stijging van de Yuan (CNY), zou een ‘crypto boom’ waarschijnlijk kunnen zijn.

Crypto booms, omdat er meer dollar- en yuan liquiditeit in het systeem circuleert.

Arthur Hayes

Bovendien, volgens Hayes, zou de bovengenoemde valuta devaluatie rijp zijn voor een opwaartse beweging van Bitcoin omdat het de best presterende asset is in het licht van wereldwijde fiat.

Dit is niet de eerste keer dat Hayes gunstige macro omstandigheden heeft voorspeld voor een crypto rally. Eerder beweerde hij dat de Amerikaanse verkiezingen de Amerikaanse liquiditeit zouden kunnen verhogen, wat risicovolle activa, inclusief BTC, zou kunnen aandrijven.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu