Blockchain Stories
Worldcoin moet stoppen in Hong Kong wegens schending privacywetten
Altcoin Nieuws

Worldcoin moet stoppen in Hong Kong wegens schending privacywetten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In Hong Kong heeft de Office of the Privacy Commissioner for Personal Data (PCPD) besloten dat Worldcoin de privacywetten schendt. Na een grondig onderzoek eist de PCPD dat Worldcoin onmiddellijk stopt met het verzamelen van iris- en gezichtsbeelden.

Ondanks deze ontwikkelingen is er geen significante invloed op de koers van Worldcoin (WLD). Het WLD token handelt momenteel rond de $5,08, met een daling van 1,43% in de afgelopen 24 uur.

Onderzoek en bevindingen

Sinds december 2023 onderzoekt de PCPD Worldcoin en hebben zij overtredingen van de privacywetgeving ontdekt. Privacy Commissioner Ada Chung Lai-ling heeft op 22 mei een bevel uitgevaardigd waarin Worldcoin wordt opgedragen te stoppen met het verzamelen van iris- en gezichtsbeelden. Dit besluit volgt op tien undercoveroperaties bij zes locaties van Worldcoin in Hong Kong.

Het onderzoek bracht aan het licht dat Worldcoin persoonlijke gegevens tot tien jaar bewaarde voor het trainen van AI modellen, wat als buitensporig en onnodig wordt beschouwd. Bovendien blijkt dat Worldcoin deelnemers onvoldoende informeerde over de doeleinden van de gegevensverzameling en hun rechten. Een belangrijk probleem was dat privacy verklaringen en toestemmingsformulieren niet in het Chinees beschikbaar waren, waardoor veel deelnemers de informatie niet konden begrijpen.

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat Worldcoin niet uitlegde of deelnemers de risico’s van het delen van biometrische gegevens begrepen. Dit resulteerde in een onrechtvaardige en onwettige verzameling van gezichts- en irisscans.

Wereldwijde gevolgen en reputatieschade voor Worldcoin

De bevindingen van de PCPD maken deel uit van bredere zorgen over de praktijken van Worldcoin wereldwijd. In Buenos Aires, Argentinië, wezen autoriteiten op afwijkingen tussen Worldcoin’s gegevensbeheer en de lokale wetgeving.

Er zijn aanwijzingen dat Worldcoin mogelijk gegevens van minderjarigen heeft verzameld en biometrische gegevens van Argentijnse gebruikers in Brazilië heeft opgeslagen. Dit roept vragen op over privacy en gegevenssoevereiniteit. Als deze beschuldigingen worden bewezen, kan Worldcoin een boete van maximaal 1 miljard Argentijnse peso’s ($1,2 miljoen) krijgen.

Ook Portugal heeft zijn zorgen geuit. In maart heeft de Portugese gegevensbeschermingsautoriteit (CNPD) de dataverzameling van Worldcoin tijdelijk stopgezet vanwege risico’s voor de gegevensbescherming van burgers. Deze schorsing, die meer dan 300.000 Portugese burgers treft, volgde op meerdere klachten over ongeautoriseerde dataverzameling.

De schendingen in Hong Kong zijn een duidelijke waarschuwing voor andere landen die de praktijken van Worldcoin onder de loep nemen. Wereldwijde regelgevers zullen nauwlettend in de gaten houden hoe Worldcoin omgaat met persoonlijke gegevens en privacywetgeving.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu