Blockchain Stories
Amerikaanse rechter: “SEC moet $1,8 miljoen juridische kosten betalen”
Nieuws Regulatie

Amerikaanse rechter: “SEC moet $1,8 miljoen juridische kosten betalen”

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een Amerikaanse rechter heeft de SEC veroordeeld tot het betalen van $1,8 miljoen aan juridische kosten aan Debt Box, een blockchain bedrijf. Dit is bepaald nadat de SEC het bedrijf hadden bekritiseerd vanwege onnauwkeurigheden en wangedrag in de rechtszaak. 

Deze kosten zijn het resultaat van een turbulente juridische strijd tussen de SEC en Debt Box, nadat de SEC in juli 2023 een klacht tegen het bedrijf indiende. Naast dat de SEC juridische kosten moet betalen, is de zaak zonder voorbehoud afgewezen. 

De uitspraak van de rechter

De rechter heeft in twee documenten uitspraak gedaan over de zaak die de Amerikaanse SEC tegen het blockchain bedrijf Debt Box heeft aangespannen. In het eerste document liet rechter Robert Shelby weten dat de SEC ongeveer $1 miljoen aan advocaatskosten en $750.000 aan onkosten moet betalen. In het tweede document liet de rechter weten dat de zaak zonder voorbehoud wordt afgewezen. 

De zaak van de SEC tegen Debt Box

In juli 2023 beschuldigde de Amerikaanse SEC Debt Box voor verschillende overtredingen van de regelgeving. Echter, de zaak kreeg al snel kritiek van de voorzittende rechter, die de aanpak van de SEC in twijfel trok. 

In maart werd het gedrag van de SEC al bekritiseerd door de rechter, vooral met betrekking tot het dwangbevel dat werd opgelegd. Dit dwangbevel omvatte de bevriezing van tegoeden en het aanstellen van een gerechtsontvanger om Debt Box te beheren. 

In april ging het nog slechter met de zaak toen de twee SEC advocaten die de zaak leidden ontslag namen. Dit was het gevolg op harde opmerkingen van de rechter, die de zaak omschreef als ‘ontsierd door valse verklaringen en verkeerde voorstellingen’. 

Deze woorden van de rechter duidden op ernstige problemen bij de behandeling van de zaak door de SEC. Hierbij ligt de nadruk vooral op onnauwkeurigheden en oneerlijkheid vanuit de SEC. 

In december gaf de SEC toe dat ze tijdens de procedure onjuiste verklaringen hebben afgelegd. Zo erkende het bureau dat het ‘niet voldeed’ aan de verwachtingen van de rechtbank op het gebied van nauwkeurigheid en openhartigheid. Dit was een cruciaal moment in de zaak, aangezien er veel twijfels ontstonden over de integriteit van de SEC. 

Het gevolg van de uitspraak voor de SEC

Voor de SEC zal deze uitspraak niet veel goeds betekenen. De instelling is verantwoordelijk voor het handhaven van effectenwetten en marktintegriteit en wordt hierdoor geconfronteerd met een enorme tegenslag. 

Het ontslag van de hoofdadvocaten en het toegeven van onwaarheden laten zien dat er veel interne problemen zijn die opgelost moeten worden. Daarnaast is het belangrijk voor de SEC om het vertrouwen van het publiek te herstellen. 

Voor Debt Box is het een belangrijke overwinning. Zowel financieel gezien als voor de reputatie is de winst erg belangrijk. Voor de SEC kan de zaak misschien gezien worden als een leermoment. Zo is het belangrijk voor de instantie om de processen te herzien en mogelijk te hervormen om dergelijke fouten in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu