Blockchain Stories
Solana Firedancer upgrade: 1 miljoen transacties per seconde als doel in 2025
Nieuws Solana

Solana Firedancer upgrade: 1 miljoen transacties per seconde als doel in 2025

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Austin Federa, een strateeg bij de Solana Foundation, gaf onlangs inzichten in de toekomst van Solana in een video gedeeld door Altcoin Daily.

Solana werkt hard aan een nieuwe upgrade genaamd Firedancer. Deze upgrade heeft als doel om maar liefst 1 miljoen transacties per seconde (TPS) te verwerken op de Solana blockchain. Dat is een grote sprong vooruit in vergelijking met wat andere blockchains op dit moment kunnen, zoals Ethereum en het huidige Solana capaciteit.

Wat is de Firedancer upgrade?

Firedancer is een initiatief van Solana en Jump Crypto, een bedrijf dat bekend is in de blockchainwereld. Het idee is om de infrastructuur van Solana te verbeteren om het netwerk sneller en efficiënter te maken. Door deze upgrade kan Solana misschien wel 1 miljoen transacties per seconde aan en wordt het een stuk schaalbaarder. De verwachting is dat Solana deze upgrade in 2025 kan uitrollen.

Het huidige Solana netwerk kampt met vele problemen zoals netwerkverstoppingen, doordat het simpelweg de vraag van gebruikers niet aankan.

Solana maakt gebruik van een unieke technologie die bekend staat als Proof of History. Dit kan transacties snel verwerken door gebeurtenissen op de blockchain in de juiste volgorde te plaatsen. Firedancer zal deze technologie verder verbeteren door nieuwe methoden toe te voegen die de snelheid en veiligheid van het netwerk vergroten.

Kan Ethereum bijbenen?

Ethereum (ETH) heeft een grote voorsprong als het gaat om populariteit en gebruik. Solana probeert die kloof te dichten met vernieuwende oplossingen zoals Firedancer. Op dit moment kan Ethereum niet zoveel transacties per seconde verwerken als Solana, maar het werkt wel aan upgrades zoals Ethereum 2.0 om sneller en efficiënter te worden.

Wat betekent dit voor de markt?

Als het Solana lukt om 1 miljoen TPS te halen, kan dit grote gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Het kan ervoor zorgen dat meer mensen en bedrijven Solana gaan gebruiken voor hun transacties en toepassingen. Dit zou ervoor zorgen dat de prijs van Solana (SOL) gaat stijgen en de concurrentie met Ethereum vergroten.

Solana’s Firedancer upgrade is een interessante ontwikkeling in de blockchain wereld. Met het doel om 1 miljoen transacties per seconde te halen, zet Solana de concurrentie met Ethereum op scherp. Of het project slaagt, zal de toekomst uitwijzen, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu