Blockchain Stories
Kunnen Dogecoin holders boven de $0,17 uitkomen?
Altcoin Dogecoin Nieuws Technische Analyse

Kunnen Dogecoin holders boven de $0,17 uitkomen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) is de afgelopen dagen trending geweest zonder significante veranderingen in de prijs. Als we kijken naar de huidige trend, bevinden we ons op een kritisch kantelpunt. Een beweging boven of onder dit niveau zou een aanzienlijke prijsschommeling kunnen signaleren. Hoe heeft het aantal holders zich binnen deze prijsklasse ontwikkeld?

Dogecoin stuit op weerstand

Als we kijken naar een analyse van Dogecoin op een dagelijkse grafiek, zien we dat de prijs de afgelopen weken schommelde tussen winsten en verliezen. Zo zag Dogecoin op 25 mei een stijging van 6%, waardoor de prijs steeg van ongeveer $0,15 naar ongeveer $0,169.

Deze winst was echter van korte duur aangezien de prijs met 4,5% daalde en terugkeerde naar $0,159. We ontdekten na analyse dat er een weerstand ontstond rond de prijsklasse van $0,165, die ook als belangrijke vraaggebieden fungeert. Ongeveer 75.000 wallets hebben bijna 10 miljard DOGE verworven tegen deze prijsniveaus.

image 98 1
Bron: TradingView

Bij deze prijs wordt DOGE gewaardeerd op ongeveer $1,7 miljard. Daarom zou een doorbraak door deze weerstand een significante impact kunnen hebben op de prijs trend. Op het moment van schrijven was de DOGE koers rond de $0,16669, wat een stijging is van 1,78% in de laatste 24 uur. Bovendien heeft de stochastische indicator recentelijk een crossover getoond, wat wijst op mogelijke aanstaande prijsbewegingen.

Totale aantal Dogecoin holders blijft stabiel

Hoewel het huidige prijsniveau een belangrijk gebied is, zijn er niet veel handelaren die geïnteresseerd zijn in het verwerven van Dogecoin tegen deze prijs. Analyse toont aan dat het totale aantal Dogecoin holders de afgelopen dagen neutraal is gebleven. Ook is er een minimale groei in het aantal holders wanneer we verder terugkijken.

image 98
Bron: Santiment

Volgens Santiment was het totale aantal holders op het moment van schrijven 6,60 miljoen, een niveau dat sinds 20 mei is gehandhaafd. Het aantal holders is al enkele maanden binnen dit gebied gebleven.

De DOGE 30-daagse MVRV

Ondanks de tegenvallende prijstrend was de 30-daagse Market Value to Realized Value (MVRV) ratio voor Dogecoin positief. De MVRV ratio was ongeveer 6,15% op het moment van schrijven en bleef sinds 20 mei boven de nulgrens. Handelaren die Dogecoin in deze periode hebben gekocht, maakten dus nog steeds winst, met een gemiddelde winst van meer dan 6%.

image 99
Bron: Santiment

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu