Blockchain Stories
Ryan Salame veroordeeld tot 90 maanden gevangenisstraf
Nieuws

Ryan Salame veroordeeld tot 90 maanden gevangenisstraf

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens de lopende faillissementsprocedure van FTX en de plannen om zijn schuldeisers terug te betalen kwam een significante nieuwe ontwikkeling naar voren. Ryan Salame, een voormalig hooggeplaatste executive onder FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, is veroordeeld tot 90 maanden (zeven en een half jaar) gevangenisstraf.

Dit wordt gevolgd door drie jaar onder toezicht. Salame is ook veroordeeld tot het betalen van meer dan $5,9 miljoen aan boetes en meer dan $5,1 miljoen aan restitutie.

Veroordeling van de FTX executive

De veroordeling werd op 28 mei aangekondigd door rechter Lewis Kaplan van het Amerikaanse District Court voor het Southern District van New York. Damian Williams, de Amerikaanse aanklager voor het Southern District van New York, verklaarde in een persbericht van het kantoor van de Amerikaanse aanklager:

image 99 1
Justice.gov

Wat hier belangrijk is om op te merken, is dat de straf de vijf tot zeven jaar aanbevolen door de aanklagers overtreft en veel strenger is dan de 18 maanden die door Salame verdedigingsteam waren verzocht.

Andere gevallen werden minder zwaar bestraft

Het is vermeldenswaardig dat rechters doorgaans geen langere straffen opleggen. Ze kiezen vaak voor lichtere straffen. Bijvoorbeeld, in recente zaken met betrekking tot cryptocurrency-executives Sam “SBF” Bankman-Fried en Changpeng “CZ” Zhao, legden rechters kortere straffen op dan wat de aanklagers wilden.

Ondanks het verzoek om respectievelijk 50 jaar en 36 maanden, ontvingen SBF en CZ elk 25 jaar en vier maanden.

Zonder zijn veroordeling direct te vermelden, plaatste Salame na november 2022 een bericht op X (voorheen Twitter) en zei:

Reactie van de gemeenschap

Een gebruiker op X, Bitfinexed, werpt verder licht op de ernstige beschuldigingen van fraude en wanbeheer binnen FTX en de connecties ervan met Tether.

Salame is de eerste van SBF executive team die wordt veroordeeld sinds de beurs in november 2022 faillissement aanvroeg. Zijn zaak is uniek omdat deze schendingen van de campagnefinanciering wetten tijdens een verkiezingsjaar omvatten. Deze politieke dimensie kan hebben bijgedragen aan de beslissing van rechter Kaplan om extra gevangenisstraf op te leggen.

Geen gevolgen voor de cryptomarkt

Terwijl de veroordeling van Salame plaatsvond, leek de crypto markt niet alleen onaangetast maar eerder tevreden, met alle munten die groene candlesticks vertoonden op hun dagelijkse grafieken. Volgens onze statestieken bedraagt de wereldwijde cryptomarkt momenteel $2,58 biljoen, een stijging van 1,34% in de afgelopen dag.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu