Blockchain Stories
Crypto queen Ruja Ignatova: Levend of dood na de $4,5 miljard heist?
Nieuws

Crypto queen Ruja Ignatova: Levend of dood na de $4,5 miljard heist?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In wat lijkt op een misdaadthriller blijft het mysterie rondom de verdwenen meesterbrein achter het OneCoin Ponzi, beter bekend als crypto queen Ruja Ignatova, meer vragen dan antwoorden opleveren. 

In 2014 slaagde Ignatova erin om 3,5 miljoen investeerders $4,5 miljard te stelen door hun onvoorstelbare Bitcoin rendementen te beloven met haar cryptocurrency OneCoin. Na deze handelingen verdween de in Oxford opgeleide Bulgaarse vrouw spoorloos, wat het mysterie van haar verhaal tien jaar later alleen maar aanwakkert. 

Haar gedurfde scam bezorgde haar een plek als een van de top tien meest gezochte voortvluchtigen door de FBI.

Is Crypto queen Ruja Ignatova levend of dood?

In een recent exclusief artikel van de BBC probeerde het mediakanaal het mysterie achter het verhaal van Ignatova op te lossen en of ze nog leeft of dood is. Blijkbaar was Ignatova naar verluidt verbonden met de Bulgaarse georganiseerde misdaad, geleid door Hristoforos Nikos Amanatidis, alias Taki. 

Interessant genoeg was Taki haar handler en fysieke beveiliging, die haar beschermde tegen lokale en internationale onderzoeken. Daarnaast wezen onderzoekers op mogelijke witwaspraktijken van Taki’s ‘drugshandel’ activiteiten via OneCoin operaties.

Vlucht en verdwijning

Toen de Amerikaanse en Duitse autoriteiten Ignatova op het spoor kwamen, werd ze gedwongen om in 2017 te vluchten van Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, naar Athene, Griekenland. 

Echter, Ignatova’s beschermer kon in een agressor zijn veranderd, aldus onderzoeksjournalist Dimitar Stoyanov van het ‘bird.bg’ kanaal. Naar verluidt werd Ignatova eind 2018 vermoord en haar lichaam werd in stukken gehakt en gedumpt in de Ionische Zee aan de westkust van Griekenland. De moord zou in opdracht van Taki zijn uitgevoerd volgens het BBC rapport.

Het mysterie gaat verder

Het BBC rapport stelde echter dat het de claim niet ‘onafhankelijk kon verifiëren’ en beschouwde het als een manier om hen van het onderzoek af te leiden. Een andere reden om de vermeende dood van Ignatova met een korreltje zout te nemen, was het feit dat ze nog steeds op de top tien meest gezochte lijst van de FBI stond. 

Volgens het rapport werd Ignatova in 2022 op de lijst gezet en staat ze er nog steeds op ten tijde van het schrijven. Volgens experts die in het rapport werden geciteerd, verwijdert de FBI iemand pas van de lijst na een bevestigde dood. Haar voortdurende aanwezigheid op de FBI lijst voegde een draai toe aan haar verhaal en roept de vraag op of ze nog leeft of niet.

Gevolgen voor de slachtoffers

Het enige zekere was echter dat de slachtoffers van haar OneCoin oplichting nog steeds geen rechtvaardigheid hadden gezien. Ze hebben nog geen vergoeding ontvangen, zelfs niet nu Taki’s handlangers eigendommen van Ignatova in Dubai hebben opgeëist. De eigendommen zouden naar verluidt zijn verkregen met de opbrengsten van de OneCoin oplichterij. Het verhaal van Ruja Ignatova blijft een raadsel, waarbij haar lot onbekend blijft terwijl haar slachtoffers wachten op gerechtigheid.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu