Blockchain Stories
Crypto CEO legt uit waarom Bitcoin nog niet de $100K heeft bereikt
Bitcoin Nieuws

Crypto CEO legt uit waarom Bitcoin nog niet de $100K heeft bereikt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds de lancering van Amerikaanse Bitcoin ETF’s in januari, hebben deze fondsen al 200% van de geminede Bitcoins opgekocht. Hoewel de Bitcoin koers is gestegen naar $71.000, vragen velen zich af waarom we nog niet de magische grens van $100.000 hebben bereikt. Het antwoord ligt in een combinatie van marktgedrag en bredere economische factoren volgens de CEO van Capriole Investments. Op X legt hij aan zijn volgers uit waarom dat is.

Langetermijnhouders verkopen

Een belangrijke factor is de verkoop door langetermijnhouders, oftewel ‘hodlers’. Deze groep, die hun Bitcoin al meer dan twee jaar vasthouden, zag hun aandeel in het totale aanbod dalen van 57% in december 2023 naar 54% nu.

Hoewel dit slechts een daling van 3% lijkt, komt dit neer op ongeveer 630.000 Bitcoins.

Ter vergelijking: dat is drie keer zoveel als wat alle Amerikaanse Bitcoin ETF’s dit jaar samen hebben gekocht. Deze verkoopdruk compenseert de koopdruk van nieuwe institutionele investeringen en remt de verwachte prijsstijging.

Seizoensgebonden en economische invloeden

De zomermaanden brengen vaak een rustige periode op de markt, vooral voor grote vermogensbeheerders. Dit seizoensgebonden effect draagt bij aan een lagere handelsactiviteit en minder enthousiasme voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Daarnaast heeft de liquiditeit van de Amerikaanse dollar sinds de piek in maart een vlakke tot licht negatieve trend laten zien. Wanneer de geldkraan wordt dichtgedraaid, hebben risicovolle activa zoals Bitcoin een zware strijd om opwaartse prijsdruk te behouden.

De impact van de halving

In april vond de meest recente Bitcoin halving plaats, waarbij de dagelijkse Bitcoin uitgifte met 50% werd verminderd. Dit betekent dat er nu aanzienlijk minder nieuwe Bitcoins in omloop worden gebracht. Historisch gezien zorgt dit voor een krapte op de markt, wat de prijs kan opdrijven.

De volledige effecten van de halving worden echter vaak pas na enkele maanden tot een jaar duidelijk, omdat institutionele investeringen tijd vergen om goedgekeurd en uitgevoerd te worden.

Toekomstige drijfveren voor prijsstijging

Volgens Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, zijn er drie belangrijke factoren die een sterke prijsstijging kunnen stimuleren:

  • Hogere dagelijkse aankopen door ETF’s: Als de vraag van ETF’s blijft toenemen, zal dit een sterke opwaartse druk op de prijs uitoefenen.
  • Minder verkoop door langetermijnhouders: Als deze groep besluit hun posities langer vast te houden, vermindert dit de verkoopdruk.
  • Groei in Amerikaanse liquiditeit: Een toename van de beschikbaarheid van Amerikaanse dollars kan de vraag naar Bitcoin als alternatieve investering aanjagen.

Edwards is optimistisch dat deze factoren de komende maanden gunstig zullen uitpakken. Hij ziet een groter potentieel voor significante prijsstijgingen naarmate deze marktdynamiek zich verder ontwikkelt.

Op dit moment staat Bitcoin op ongeveer $71.300, een stijging van 69,12% sinds het begin van het jaar. Ondanks de indrukwekkende groei, wijst de analyse erop dat verdere geduld en strategische afwachting nodig zijn voor die felbegeerde grens van $100.000.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu