Blockchain Stories
Kan Web3 gaming leiden tot het herstel voor Polkadot?
Altcoin Nieuws

Kan Web3 gaming leiden tot het herstel voor Polkadot?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) was een van de cryptocurrencies die de afgelopen dagen een enorme daling heeft gezien. Echter, er zijn nieuwe ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat DOT in de toekomst mogelijk kan gaan herstellen. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder!

Nieuwe ontwikkelingen voor Moonbeam

Moonbeam Network is een Web3 smart contract platform dat middelen investeert in zijn ecosysteem met een nieuw $13 miljoen initiatief. Deze investering, die de volgende fase van Moonbeam’s Moonrise programma wordt genoemd, richt zich op belangrijke gebieden zoals gaming en tokenisatie hiervan. 

Het ultieme doel is om de positie van Moonbeam als koploper voor geïntegreerde Web3 netwerken te versterken, waardoor verbindingen tussen blockchains zoals Polkadot en Ethereum (Ticker: ETH) mogelijk worden.

De $13 miljoen investering voor Moonbeam is verdeeld in verschillende onderdelen. Eerst is er een $10 miljoen innovatiefonds bedoeld om baanbrekende Web3 projecten te ondersteunen, waarbij N3MUS, gericht op het mainstream maken van Web3 gaming, de eerste begunstigde is.

Daarnaast geeft Moonbeam nog eens $3 miljoen aan subsidies weg. Hiervan is $1,5 miljoen aan GLMR tokens besteed die wordt verdeeld over projecten zoals StellaSwap en Moonwell op het Moonbeam netwerk om hun incentive programma’s een vliegende start te geven. 

Het overige $1,5 miljoen wacht momenteel als voorstel (met gebruik van MOVR tokens) op goedkeuring voor Moonriver’s DeFi projecten om de liquiditeit op hun platforms te verbeteren.

Door financiële ondersteuning te bieden, evenementen samen te organiseren en ontwikkelaars in contact te brengen met potentiële investeerders, streeft Moonbeam ernaar een bloeiend ecosysteem met innovatieve projecten op zijn platform te ontwikkelen.

JAM is ook interessant voor de ontwikkelingen van Polkadot

Een andere update die DOT op lange termijn zou kunnen helpen, is JAM die is aangekondigd in april 2024. Dit is een belangrijke update, de grootste revisie voor Polkadot sinds de lancering in 2021. 

JAM richt zich op de Relay Chain, het centrale knooppunt van het Polkadot netwerk dat al zijn onafhankelijke para chains ondersteunt. Het gezicht achter Polkadot, Gavin Wood, schetste de technische details en doelen van JAM in een document genaamd de JAM Gray Paper

Na een bijna unanieme stemming van DOT holders, keurde het gedecentraliseerde bestuurssysteem van Polkadot de upgrade officieel goed. JAM vernieuwt de Relay Chain met een gestroomlijnd en modulair ontwerp. 

De huidige Relay Chain fungeert als de ruggengraat van het Polkadot-netwerk en coördineert het werk van para chains die tegelijkertijd transacties verwerken. Het zorgt voor gegevens compatibiliteit tussen alle systemen en verifieert de geldigheid van transacties, waardoor veilige samenwerking tussen ketens mogelijk wordt.

Huidige staat van Polkadot

Op het moment van schrijven was de DOT koers $6,48 en was de koers de afgelopen 24 uur gedaald met 6,02%. Het handelsvolume was in dezelfde periode ook flink gedaald. Om deze reden lijkt het een interessant moment te zijn om in te stappen.

image 50 3
Bron: Santiment

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu