Blockchain Stories
Waarom Toncoin eerst naar $7 dipt voordat het nieuwe hoogtes bereikt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Toncoin eerst naar $7 dipt voordat het nieuwe hoogtes bereikt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de meeste cryptocurrencies vorige week moeite hadden om hun grafieken groen te kleuren, gedroeg Toncoin (Ticker: TON) zich anders. 

De komende weken kunnen nog beter worden, omdat TON zich voorbereidt op een rally. Investeerders moeten wel geduld hebben, aangezien de token mogelijk eerst een correctie zal ondergaan voordat het bullish wordt.

Naar aanleiding van onze koersanalyse zagen we dat de prijs van TON in de afgelopen zeven dagen met meer dan 4,16% is gestegen. In de afgelopen 24 uur steeg de prijs al met 5,55%. Op het moment van schrijven handelde TON op $7,83 met een marktkapitalisatie van meer dan $19,05 miljard, waarmee het de negende grootste crypto is.

image 49
Bron: Santiment

Het gewogen sentiment en de andere metrics

Dankzij de prijsstijging ging het gewogen sentiment van TON omhoog, wat betekent dat het bullish sentiment rond de token dominant was in de markt. Het sociale volume steeg ook, wat een toename van de populariteit weerspiegelt. 

Daarnaast zagen we eerder hoe Toncoin in staat was om Ethereum (Ticker: ETH) te overtreffen. Onze analyse toonde aan dat het aantal unieke wallets dat minstens één transactie op Toncoin heeft voltooid, dat van Ethereum in tien van de laatste twaalf dagen heeft overschreden.

Er is nog meer goed nieuws voor Toncoin. Ali, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij wees op een interessante ontwikkeling. Volgens de tweet maakte TON zich klaar voor een bullish uitbraak, waardoor het in de komende dagen mogelijk $11 zou kunnen bereiken.

Is het ook mogelijk dat TON gaat dalen naar $7?

Investeerders moeten mogelijk even wachten tot TON zijn consolidatiefase voltooit. Daarom kunnen investeerders zien dat TON naar $7 daalt om voldoende liquiditeit te verzamelen voor de komende bull rally. 

Naar aanleiding hiervan hebben we gekeken naar gegevens van Santiment om de mogelijkheid dat TON daalt naar $7 te evalueren. Volgens onze analyse bleef de koopdruk op TON hoog, wat bleek uit de toename van de uitstroom op beurzen. De voorraad op beurzen daalde terwijl de voorraad buiten de beurs toenam, wat verder wijst op hoge koopdruk.

image 50
Bron: Santiment

Wel zien we dat whales ervoor kozen om Toncoin te verkopen, aangezien de voorraad gehouden door top wallets sterk daalde. Deze verkoopdruk van whales kan ertoe leiden dat TON daalt naar $7. 

We keken vervolgens naar de dagelijkse grafiek van TON om beter te begrijpen of er een lichte prijscorrectie op komst was. Volgens onze analyse raakte de prijs van TON de bovenste limiet van de Bollinger Bands, wat vaak resulteert in prijscorrecties. 

image 50 1
Bron: TradingView

Daarnaast bevond de Relative Strength Index (RSI) van TON zich ook dicht bij de overbought zone. Als de indicator dat gebied binnenkomt, kan de verkoopdruk toenemen, wat op zijn beurt de prijs van de token kan drukken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu