Blockchain Stories
Solana TPS bereikt 2000 terwijl netwerkactiviteit toeneemt
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana TPS bereikt 2000 terwijl netwerkactiviteit toeneemt

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) was een van de netwerken die de recente bull run op de markt domineerden. In dit artikel zullen we Solana nader analyseren.

Stijging in het aantal transacties

Solana ziet een toename in transacties. Een van de belangrijkste kritieken op het Solana netwerk was echter de downtime die Solana de afgelopen jaren heeft ondervonden. Een recente upgrade naar versie 1.18 van het Solana netwerk heeft aanzienlijke prestatieverbeteringen opgeleverd. 

Hoewel enkele bekende beperkingen binnen de transaction processing pipeline blijven bestaan, geven huidige benchmarks aan dat Solana in deze omstandigheden een verwerkingscapaciteit van bijna 2000 transacties per seconde kan bereiken.

Op basis van de huidige vooruitgangen projecteerde Helius CEO Mert een optimistisch beeld. Hij verklaarde dat Solana het potentieel heeft om tegen het begin van het nieuwe jaar 10.000 transacties per seconde te overtreffen.

Prijsbewegingen

Ondanks de vooruitgang die het netwerk heeft geboekt, bleef de prijs van SOL dalen. Op het moment van schrijven was de SOL koers $148,32 en daalde de prijs met 1,60% in de afgelopen 24 uur. 

Sinds 20 mei is de prijs van SOL aanzienlijk gedaald. Tijdens deze daling vertoonde de prijs van SOL lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten, waardoor we kunnen opmaken dat er sprake is van een bearish sentiment.

CMF en OBV indicatoren

Hoewel de algemene trend van SOL bearish was, bleef de CMF (Chaikin Money Flow) voor SOL positief. Dit betekende dat er op het moment van schrijven veel instroom was in SOL. 

Bovendien steeg de OBV (On Balance Volume) voor SOL, wat een andere positieve indicator voor de token was. Als de zaken zich positief blijven ontwikkelen, kan een ommekeer worden verwacht en kan SOL opnieuw het $175 niveau bereiken.

image 59
Bron: TradingView

Volumes en sentiment rondom SOL

De populariteit van de SOL token nam ook toe. Naar aanleiding van een analyse van Santiment gegevens zagen we dat het sociale volume voor SOL de afgelopen dagen consistent bleef. De stijgende populariteit van SOL kan helpen de prijsbeweging van SOL op de lange termijn te verbeteren.

image 60
Bron: Santiment

Daarnaast zagen we ook dat het gewogen sentiment rond de SOL-token aanzienlijk was gedaald. Dit betekende dat het aantal negatieve opmerkingen over SOL was toegenomen en de positieve opmerkingen overtroffen. De prevalentie van deze negatieve opmerkingen kan de groeikansen voor SOL in de toekomst belemmeren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu