Blockchain Stories
Waarom de tweede fase van de Bitcoin bull run er bijna is
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom de tweede fase van de Bitcoin bull run er bijna is

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds Bitcoin (Ticker: BTC) er niet in slaagde om het all time high van maart te heroveren, denken sommige mensen dat de bull run voorbij is. Naar aanleiding hiervan hebben wij een korte analyse gemaakt waaruit blijkt dat dit niet waar is.

Voorbereiding op de tweede fase van de bull run

In plaats daarvan lijkt het erop dat Bitcoin zich voorbereidt op de tweede fase van de bull run. Dit blijkt uit een gemeenschappelijk kenmerk van een bull cycle: de actieve deelname van beleggers. 

Als we terugkijken naar de cycli van 2017 en 2021, bereikte Bitcoin de top pas toen er veel kleine investeerders in de markt waren, waardoor het nog even wachten is.

De kracht van kleine investeerders

In maart steeg de BTC koers naar $73.750 door grotendeels institutioneel kapitaal. De miljarden dollars die BTC toen dreven, zijn echter al enkele maanden aan het afnemen. Daarom is de prijs gecorrigeerd en geconsolideerd. 

Volgens gegevens van de Whale en Realized Cap metrics zou dit echter snel kunnen veranderen. De Realized Cap kijkt naar de stroom van fondsen van kleinere whales en beleggers. 

image 70
Bron: CryptoQuant

Recentelijk zagen we al dat whales in de markt hebben geprofiteerd van de dip. Nu lijkt het erop dat anderen zich hebben aangesloten, zoals te zien is aan de toename van het saldo van de 10 tot 100 BTC. 

In eerdere cycli fungeerde een dergelijke situatie als de eerste fase van een nieuwe rally nadat Bitcoin mogelijk een correctie van 20% tot 30% had ondergaan.

Analyse van de markt

Crypto Dan, een on chain analist en auteur op CryptoQuant, deelde een vergelijkbare mening. In zijn analyse legde hij uit: 

Aangezien 2024 het moment is waarop de instroom van kleine whales en algemene investeerders snel begon toe te nemen, en de tweede helft van de bullmarkt nog maar net is begonnen, kan de mogelijkheid van een extra kapitaalinstroom en een sterke stijging van Bitcoin als open worden beschouwd.

Crypto Dan

BTC kan binnenkort de $80.000 bereiken

Dit betekent echter niet dat Bitcoin niet een lagere waarde zal bereiken voordat een nieuwe rally begint. Om deze mogelijkheid te analyseren hebben wij de volatiliteit rond Bitcoin geanalyseerd. 

Op het moment van schrijven toonde on chain data aan dat de tweewekelijkse volatiliteit was gestegen tot 0,021. Volatiliteit geeft het potentieel voor stijgende of dalende beweging aan. 

Als de waarde laag is, betekent dit dat een cryptocurrency binnen een smal bereik kan handelen. Aan de andere kant impliceert stijgende volatiliteit dat prijzen aanzienlijke schommelingen kunnen ervaren. Dit hangt echter af van de koop- of verkoopdruk op de markt.

image 71
Bron: Santiment

Toekomstige vooruitzichten

Voor Bitcoin kan de prijs binnenkort een significante opwaartse beweging zien. Maar dat zou afhangen van de consistentie waarmee beleggers Bitcoin accumuleren. 

Als de koopdruk toeneemt, kan de prijs van Bitcoin rond het begin van het derde kwartaal (Q3) richting $80.000 stijgen. Deze voorspelling kan echter niet uitkomen als de verkoopdruk tot dat moment aanhoudt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu