Blockchain Stories
Notcoin leidt tap to earn crypto hype met een marktstijging van 20%
Altcoin Nieuws

Notcoin leidt tap to earn crypto hype met een marktstijging van 20%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het tap to earn crypto spel, Notcoin (Ticker: NOT), was de grootste stijger tijdens de vroege uren op vrijdag. 

De gaming token sprong met ongeveer 19% omhoog en werd verhandeld voor ongeveer $0,02. Opvallend genoeg werd het indrukwekkende intraday herstel van NOT nauw gevolgd door Toncoin (Ticker: TON). Hieronder vertellen we meer over de tap to earn coin.

Nieuwe web 3 gaming hype

Naast de prijs prestatie heeft NOT ook een nieuwe en bredere Web 3 gaming hype geleid, namelijk tap to earn. Dit zijn clicker games die grotendeels gebaseerd zijn op Telegram en het Solana (Ticker: SOL) netwerk. 

Telegram gebaseerde clicker games hebben enorm veel aandacht gekregen en bereiken miljoenen gebruikers. Deze hype was dan ook terug te zien op de ranglijst van Telegram.

Zo waren drie van de top vijf wereldwijde Telegram kanalen tap to earn spellen. Namelijk: Hamster Kombat (HMSTR), TapSwap (TAPS), en Notcoin (NOT). Deze spellen stellen gebruikers in staat om tokens te verdienen door eenvoudige clicks uit te voeren, zoals het abonneren op YouTube kanalen en andere missies. De verdiende tokens zijn verhandelbaar op het TON ecosysteem.

Populariteit en gebruikersbetrokkenheid

Wat wel opmerkelijk is, is dat Hamster Kombat recentelijk 144 miljoen spelers bereikte in minder dan 100 dagen, wat de aantrekkingskracht van de tap to earn crypto spellen verder aantoont. 

De eenvoud en gaming functies van clicker games op bekende apps zoals Telegram worden genoemd als een belangrijk aandachtspunt voor het onboarden van miljarden gebruikers in Web 3.

Een gebruiker en analist op X, Alex Kruger, verklaarde recentelijk dat tap to earn crypto tokens succesvoller zullen zijn dan memecoins. Zo zei hij: 

Memecoins hebben nieuwe mechanismen nodig, zoals die gezien bij Notcoin.

Alex Kruger

Daarnaast noemde een recent Bloomberg-rapport de clicker games killer apps die miljoenen nieuwe gebruikers onboarden en hen blootstellen aan verschillende andere diensten zoals staking, swapping en trading.

Netwerkeffecten en toekomstperspectieven

Omdat de meeste clicker games op het TON netwerk zijn, waaronder Hamster Kombat, zijn de netwerkeffecten duidelijk zichtbaar. Artemis gegevens onthulden bijvoorbeeld dat in de eerste helft van juni het TON netwerk zelfs het Ethereum (Ticker: ETH) netwerk overtrof op het gebied van dagelijks actieve gebruikers. 

image 71 1
Bron: Artemis

Het is echter belangrijk op te merken dat het nog moet blijken of deze hype de marktcyclus zal overleven of zal vervagen zoals Axie Infinity (Ticker: AXS) deed tijdens de laatste marktcyclus.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar Justin Sun over $420 miljoen Bitcoin long positie

Thanh Lanh Tran

Securitize: ‘Snelle groei voor BUIDL-fonds van BlackRock’

Marijn van Leeuwen

Honderden DeFi protocollen in gevaar na DNS-aanval

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu