Blockchain Stories
Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

PEPE heeft de aandacht van investeerders getrokken de afgelopen dagen, vooral omdat het dicht bij een sterk support niveau handelde voor een mogelijke prijs omkering. 

Als het bullish momentum een prijsstijging veroorzaakt, zou zo’n beweging een grote rally op de grafieken kunnen aanwakkeren waardoor het goed is om deze in de gaten te houden.

Huidige prijs van PEPE en support

Sinds 28 mei heeft PEPE een terugval van ongeveer 33% geregistreerd waarbij het een support niveau van $0,000015 heeft getest. PEPE heeft sindsdien de afgelopen 6 dagen geconsolideerd rond het support niveau, waarbij het bullish momentum geleidelijk toeneemt. 

De prijsactie heeft ook een stijgende trendlijn laten zien. De exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA 50/100) leken extra ondersteuning te bieden, aangezien de 50-daagse EMA trend boven de 100-daagse EMA lag met PEPE dat erboven handelde. 

Daarnaast zagen we ook dat de stochastische RSI een licht overbought zone weergeeft. Hieruit kunnen we opmaken dat er sprake is van een aanhoudende uptrend na een korte consolidatie. Deze samenloop van support niveau in combinatie met de indicatoren maakt PEPE een memecoin om in de gaten te houden.

image 71 2
Bron: TradingView

Bullish signalen zoals het volume en open interest

Vervolgens analyseerden we ook de open interest en het totale aantal holders volgens statistieken van Santiment. Als we kijken naar het volume, toonde dit verschillende pieken die correleren met een toenemende open interest. 

Deze samenhang tussen beide metrics benadrukt een grotere handelsactiviteit en interesse op het support niveau. Het totale aantal holders leek ook geleidelijk te stijgen, wat wijst op een groeiend vertrouwen van investeerders en de accumulatie van PEPE. Met deze marktsentimenten kan het supportniveau doorbroken worden waardoor het bullish sentiment de overhand neemt.

image 71
Bron: Santiment

Liquiditeitsdynamiek van belang

Als we ook kijken naar de liquiditeitsniveaus zien we dat kooporders zwaarder wogen dan verkooporders rond het support niveau. Dit is een teken van sterk opbouwend koopinteresse. 

Deze liquiditeitsniveaus betekenen ook dat kopers zich bewapenen om het support niveau te verdedigen tegen verdere waardevermindering. Vandaar de bullish bias.

image 72
Bron: Coinglass

Positie van PEPE voor een omkering?

Technische indicatoren, een stijgend aantal houders en positieve liquiditeit leken allemaal de markt een bullish vooruitzicht te geven. Investeerders moeten PEPE in de gaten houden terwijl het fluctueert rond het ondersteuningsniveau met een mogelijke prijsstijging in het verschiet. 

Wel is het goed om te benoemen dat als de prijs onder het support niveau valt, een hertest van $0,0000089 onvermijdelijk zal zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu