Blockchain Stories
BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Enkele dagen geleden zagen we dat Binance Coin (Ticker: BNB) daalde vanaf zijn all time high (ATH). De coin toonde enkele tekenen van herstel, maar dat herstel vond uiteindelijk niet plaats. 

Op het moment van schrijven was de BNB koers namelijk $607 en de prijs is in de afgelopen 24 uur met zo’n 2,15% gestegen. Terwijl het de eerste van de top 10 altcoins werd die zijn ATH overschreed, is het ook een van de slechtst presterende cryptocurrencies in de top 10 deze week, samen met Dogecoin (Ticker: DOGE) en Cardano (Ticker: ADA).

Veranderingen in liquiditeit

Op basis van de huidige situatie zou BNB nog lager kunnen handelen. Om deze voorspelling te controleren, hebben we de liquidatie heatmap geanalyseerd. De liquidatie heatmap toont namelijk de prijsniveaus waar liquidatie transacties kunnen plaatsvinden. 

image 72 1
Bron: Hyblock Capital

De indicator kan ook doelen laten zien waar een cryptocurrency naartoe kan bewegen. Volgens Hyblock had BNB hoge liquiditeit rond $585 tot $590. Om deze reden zou de prijs van de coin binnen de komende dagen naar deze niveaus kunnen bewegen.

Mogelijke prijs doelen van BNB

Traders moeten echter weten dat andere koersverwachtingen kunnen optreden als de bredere marktomstandigheden verbeteren. In dat geval zou de prijs van BNB kunnen stijgen naar $635. 

In een zeer bullish momentum zou de waarde boven de $650 kunnen bewegen. Andere metrics, zoals sociale dominantie, geven echter krediet aan het bearish sentiment.

Sociale dominantie en open interest

Op het moment van schrijven was de sociale dominantie van BNB gedaald tot 0,61. Deze metric volgt de interesse in cryptocurrency op basis van discussies op sociale media en crypto media. 

De daling impliceert dat de interesse van de community in BNB en de betrokkenheid bij de coin is afgenomen. Dit kan het moeilijk maken voor de coin om een verbeterde vraag te noteren die hogere prijzen zou kunnen voorspellen.

Verder daalde de open interest tot $473 miljoen op het moment van schrijven. Deze waarde is de som van alle bestaande contracten gerelateerd aan een cryptocurrency op de markt. Als de waarde toeneemt, betekent dit dat er een toename is in speculatieve activiteit rond de coin, wat meestal dient als kracht voor een stijgende trend. 

image 72 2
Bron: Santiment

Indien er een vermindering van deze waarde plaatsvindt, impliceert dat het moeilijk kan zijn voor de prijs om te herstellen.

Toekomstige vooruitzichten voor BNB

Op dit moment kan BNB blijven dalen en onder belangrijke support niveau breken. Als dit gebeurt, kan het duiden op een voortzetting van de bearish trend. Echter, een verandering in de trend zou mogelijk kunnen zijn als de koopdruk toeneemt. 

Als de online interesse begint te verbeteren, kan dit het begin zijn van een opwaartse beweging voor BNB. Als het herstelt, zou de altcoin een bereik boven $600 kunnen vinden. Zo niet, dan blijven de volgende doelen voor BNB tussen $585 en $600.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Het is voorbij: Duitsland heeft alle Bitcoin verkocht

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu