Blockchain Stories
Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) is al geruime tijd stabiel rond het $3500 niveau gebleven. Ondanks deze zijwaartse beweging groeit het bullish sentiment rond ETH met de dag. Lees hierover meer in dit artikel.

Stijgende vraag naar Ethereum

Volgens recente gegevens zijn er onlangs 200.000 Ethereum opties verlopen. De gegevens rondom deze gebeurtenis wezen op een toename van het bullish sentiment in de Ethereum markt. 

De Put Call Ratio, een belangrijke indicator van markt voorkeur, stond op een lage 0,35 op het moment van schrijven. Dit betekent dat er aanzienlijk minder putopties zijn gekocht in vergelijking met callopties. 

Dit is een teken dat de meeste optiehandelaren verwachten dat de prijs van Ethereum zal stijgen. Een extra positieve factor is de grens van $3.600. Dit prijsniveau geeft het punt aan waar de meeste optiecontracten aflopen.

Als Ethereum bij deze gebeurtenissen de $3.600 overschrijdt, zullen de meeste callopties winstgevend zijn, wat opnieuw zorgt voor een bullish gebeurtenis. Daarnaast zien we ook een lage impliciete volatiliteit (IV) van onder de 60% bij alle kortetermijn ETH opties.

Prijsbewegingen van Ethereum

Op het moment van schrijven was de ETH koers $3.562,41 en is de prijs de afgelopen 24 uur met ongeveer 4,65% gestegen. Hoewel de prijs van ETH na 20 mei aanzienlijk is gestegen, nam het bullish sentiment rond ETH na verloop van tijd af. In feite keerde de markttrend zich nadat de prijs van de altcoin na 27 mei weer daalde.

Als het bearish sentiment aanhoudt, kan de prijs van ETH dalen naar $3.000. De CMF (Chaikin Money Flow) voor ETH daalde aanzienlijk in deze periode, wat aangaf dat de geldstroom voor ETH afnam. De RSI (Relative Strength Index) voor ETH was ook relatief laag. De dalende RSI zou een teken kunnen zijn dat het bullish momentum van ETH op de grafieken afneemt.

image 72 3
Bron: TradingView

Aanpassing van nieuwe wallets

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we de gegevens van Santiment bekeken en kwamen tot de conclusie dat de netwerkgroei voor ETH ook daalde naarmate de prijs afnam. 

De dalende netwerkgroei impliceerde dat nieuwe wallets interesse in ETH verloren en niet bereid waren om de altcoin tegen de huidige prijzen te kopen. Als deze trend zich voortzet en wallets weigeren meer ETH te kopen, kan dit de prijs van ETH verder negatief beïnvloeden. Bovendien daalde de snelheid van ETH tijdens deze periode ook, wat impliceert dat de frequentie van transacties de afgelopen dagen aanzienlijk was afgenomen.

image 72
Bron: Santiment

Als de populariteit van ETFs blijft stijgen, zal de algehele interesse in ETH ook aanzienlijk toenemen naarmate Wall Street geld binnenstroomt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu