Blockchain Stories

Wat is Notcoin? De GameFi doorbraak op de crypto markt

Marijn van Leeuwen
Wat is Notcoin De GameFi doorbraak op de crypto markt

Notcoin, bekend onder de ticker NOT, is een grote speler in de crypto wereld. Qua marktkapitalisatie wist de token zich binnen een korte tijd in de top 50 te vestigen. Notcoin is een token dat geïntegreerd is op het Toncoin ecosysteem en maakt gebruik van het Ton netwerk. 

NOT heeft binnen enkele weken de hele GameFi wereld overgenomen. Op deze pagina ontdek je wat Notcoin precies is en wat je ermee kan. 

Wat is Notcoin?

Het NOT token is een play-to-earn token. Om het token te ontvangen, moet je een spel spelen via de Telegram app. Het token is onderdeel van de TON (The Open Network) familie. Notcoin trok al snel de aandacht van spelers vanwege de verslavende gameplay en het gebruikersgemak. 

Maandenlang verdienden spelers de tokens door op virtuele munten te klikken en hiervoor verschillende taken uit te voeren. Het geld verdienen met het spel is inmiddels gestopt, aangezien alle tokens al in omloop zijn. Echter, Notcoin is de volgende fase ingegaan: explore-to-earn. 

Het oorspronkelijke spel waarmee Notcoin bekend werd, is een sociaal clickerspel in de Telegram app. Hiermee kon je crypto verzamelen door op een gouden munt te klikken. Ook kun je het moniale klassement beklimmen en extra tokens verdienen door bijvoorbeeld een X-account te volgen, lid te worden van een Telegram groep of vrienden uit te nodigen om mee te spelen. 

Het spel zelf is niet meer speelbaar, maar je kunt nog steeds NOT tokens verdienen door taken uit te voeren. In plaats van play-to-earn is Notcoin geswitcht naar explore-to-learn. Dit doe je op verschillende niveaus om campagnes en beloningen te ontgrendelen. 

De essentie van Notcoin is nu dat je DeFi op TON kunt verkennen of een indie spel kunt spelen om een beloning in NOT te verdienen. Kortom, het spel stimuleert je nu juist om het bredere TON ecosysteem te verkennen tegen een beloning. 

Notcoin heeft zelf dat ze van plan zijn om 300 miljoen mensen aan te zetten om via Telegram de blockchain te gebruiken. Hierdoor breidt het spel zich steeds verder uit naar verschillende gebieden. Bij de Notcoin bot op Telegram kun je zien hoe je vandaag de dag NOT verdient. 

Is NOT wel oprecht?

Aangezien het NOT token plotseling succes kreeg, vragen veel mensen zich af of het geen uitgebreide oplichterij is. Gelukkig kunnen we zeggen dat NOT een echte token is. Het whitepaper van NOT is wel letterlijk een whitepaper. Dit kan erop wijzen dat alles een grote grap is, maar anderen zeggen juist dat het geniale marketing is. 

Dit zorgt er wel voor dat het NOT token gezien wordt als een memecoin. Dit komt met name door de lege whitepaper en de marketing die gebaseerd is op virale groei. 

Hoe dan ook, NOT is een oprechte token en het lijkt dus geen oplichting te zijn. Ondanks dat je geen NOT meer kunt verdienen door op een munt te klikken, kun je ze wel verdienen door verschillende taken uit te voeren. 

De geschiedenis van Notcoin

Notcoin is gemaakt door Open Builders, de ontwikkelaars die bekend staan om de TON blockchain. 

Notcoin is snel erg populair geworden in de crypto markt en trekt nu meer dan 35 miljoen gebruikers per dan aan met haar play-to-earn en explore-to-earn mechanismen. In november 2023 was de Notcoin game voor het eerst beschikbaar in bèta modus. Op 1 januari 2024 werd het project officieel gelanceerd. 

Binnen de eerste week had het spel al meer dan 5 miljoen spelers verzameld. Op 16 mei 2024 werd NOT voor het eerst openbaar voor de spot markt. Bij deze lancering konden spelers de munten die ze in het spel hadden verdiend inwisselen voor NOT-tokens op de TON blockchain en verhandelen. 

Zo was er geen voorverkoop, maar werd het token gedistribueerd via grote crypto exchanges zoals Bybit en OKX. Hierdoor hebben veel mensen Notcoin gratis ontvangen via Launchpools en kreeg NOT in een korte tijd een hoop gebruikers. De initiële lancering ging gepaard met een flinke daling, maar daarna herstelde de Notcoin koers zich.

Hoe werkt Notcoin?

Notcoin werkt door middel van een naadloze integratie met de TON blockchain en de unieke manier van tokens verdienen. De play-to-earn mechanismen van het originele spel zorgden ervoor dat Notcoin enorm gedecentraliseerd was.

Vanwege de simpliciteit en deelbaarheid van het spel werd het spel een enorme hit onder zowel crypto liefhebbers als nieuwkomers. In totaal heeft het spel ruim 35 miljoen mensen weten te trekken.

Hoe moet je NOT tokens claimen?

Als je Notcoin gespeeld hebt en je je tokens nog niet geclaimd hebt, kun je dit nog doen. De tokens die je in het spel hebt verdiend worden omgezet in NOT tokens op de TON blockchain. Je kunt ze claimen door naar de app te gaan en je crypto wallet te verbinden. 

image 1
Bron: X

Let op! Zorg ervoor dat je hier de officiële Notcoin bot voor gebruikt!

NOT token op het TON netwerk

Notcoin is onderdeel van het TON netwerk. Dit netwerk staat bekend om haar sterke beveiliging en enorme snelheden. De blockchain valt onder de beste van de wereld met een verbijsterende 104.715 transacties per seconde. Voor de gebruikers van Notcoin brengt dit enkele voordelen met zich mee:

  1. Razendsnelle en veilige transacties: De TON blockchain zorgt voor snelle en veilige transacties, wat ideaal is voor een project als Notcoin. 
  2. Platform voor GameFi: Notcoin wil graag een platform worden voor andere sociale en virale games. Hierdoor krijgen ontwikkelaars de kans om hun eigen games voor een groot publiek te lanceren. 

Als deel van het TON netwerk maakt NOT gebruik van de blockchain om haar gebruikers een veilig en efficiënt platform te bieden. Dit verbetert de speelervaring en opent nieuwe manieren om NOT tokens te verdienen en verhandelen. 

De toekomst van Notcoin

Het lijkt erop dat Notcoin een rijke toekomst voor zich heeft. Ze hebben grote plannen om groei en integratie in de crypto markt te verzekeren. Zo hebben ze de volgende plannen:

  • Mogelijkheid tot staking: Notcoin wil staking mogelijk maken voor gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers rente verdienen op hun tokens, wat het aantrekkelijker maakt om de tokens aan te houden. 
  • Platform voor games: Notcoin wil een platform worden voor sociale en virale games. Medeoprichter van Open Builders, Sasha Plotvinov, noemt het een ‘Netflix voor games’. Het platform moet ontwikkelaars de kans geven om sociale games te lanceren voor een groot publiek. 

Echte uitgebreide voorspellingen over het NOT token zijn lastig te vinden. Echter, het marktsentiment rondom de token lijkt erg optimistisch. Deze wordt met name gedreven door de ambitieuze plannen die het team voor de toekomst heeft. 

Waar kan je Notcoin kopen?

Hoewel het originele Notcoin spel niet meer speelbaar is, kan je nog wel via explore-to-earn gratis tokens verdienen. Dit doe je dus door de officieel Notcoin bot te gebruiken.

Als je echter wil gaan handelen in Notcoin, heb je een crypto exchange nodig. De volgende crypto exchanges bieden Notcoin aan met iDEAL, Bancontact en soms ook PayPal.

Notcoin nieuws

Wij hebben nog geen speciale Notcoin nieuwssectie, maar je kan alle nieuwsberichten over Notcoin hier bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu