Blockchain Stories
Notcoin lancering gaat gepaard met een 70% daling
Altcoin Nieuws

Notcoin lancering gaat gepaard met een 70% daling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Notcoin heeft de gamingwereld op zijn kop gezet met de grootste tokenlancering van het jaar via Telegram’s Open Network (TON). Met een initiële uitgifte van meer dan 80 miljard tokens aan ongeveer 35 miljoen gebruikers, bereikte de waarde van deze token $900 miljoen tijdens de lancering.

Gebruikers konden via grote exchanges als Binance, Bybit en OKX gratis Toncoin ontvangen via verschillende launchpools. De handel startte gister rond 2 uur in de middag.

Het token daalt hard na een explosieve start

De lancering van de NOT token op het Telegram netwerk laat zien hoe populair gaming-gebaseerde cryptocurrencies zijn geworden. Met een openingsprijs van ongeveer $0.009 per token, schoot de marktkapitalisatie omhoog naar ongeveer $900 miljoen. Echter, naarmate meer gebruikers hun tokens claimden en begonnen te verkopen, daalde de koers aanzienlijk.

Op CoinGecko zien we een piek van $0,0215, terwijl CoinMarketCap een lagere piek van $0,01445 aangeeft. Vooral de prijsdaling is opvallend, waarbij CoinGecko een daling van 70% aangeeft en CoinMarketCap een daling van 54%.

Deze prijsvolatiliteit is niet ongewoon voor nieuwe crypto tokens, die vaak te maken hebben met beperkte liquiditeit bij hun introductie. Als we de Notcoin lancering vergelijken met eerdere launchpool projecten als Rezno en Omni dan zien we tijdens de lancering een soortgelijke dip. De initiële handelsvolume overtrof de miljard dollar binnen enkele uren, waardoor Notcoin de 14de meest verhandelde munt werd in de laatste 24 uur.

Bybit ondervond problemen tijdens de airdrop

Niet alles verliep echter soepel tijdens de lancering van Notcoin. Crypto exchange Bybit, een van de platforms die Notcoin aanbood, ondervond problemen met de weergave van het airdrop saldo, wat leidde tot ongelijkheid tussen gebruikers die hun tokens wel of niet op tijd ontvingen.

CEO Ben Zhou van Bybit beloofde een compensatieplan voor alle 320,000 gebruikers die getroffen waren door problemen met het saldo op de dag van de lancering. Ondanks dat 70% van de in aanmerking komende gebruikers hun gratis Notcoin hadden ontvangen voordat de markt opende, waren veel gebruikers ontevreden, vooral gezien het feit dat de prijs van NOT op Bybit veel lager was dan op andere beurzen zoals Binance en Bitget.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu