Blockchain Stories
Chainlink voltooit tests met grote Amerikaanse banken en koers stijgt 15%
Altcoin Nieuws

Chainlink voltooit tests met grote Amerikaanse banken en koers stijgt 15%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink, een grote speler op het gebied van blockchain oracles, heeft samen met de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) en verschillende grote Amerikaanse banken waaronder JPMorgan en BNY Mellon, succesvol tests afgerond die gericht zijn op het versnellen van de tokenizeren van fondsen. Deze samenwerking is een belangrijke stap vooruit in de integratie van blockchain technologie binnen de traditionele vermogensbeheersector.

De Chainlink koers reageert zeer positief op dit nieuws en steeg van zo’n $13 naar bijna $16. Over 24 uur is dit een stijging van 15%. Het Chainlink project heeft veel fans, maar de prijs bleef achter in vergelijking met andere projecten.

Smart NAV pilot

Het gaat om een pilot, genaamd Smart NAV, die was bedoeld om te onderzoeken hoe fondsgegevens effectief en efficiënt over meerdere blockchains verspreid kunnen worden. Dit zou een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van tokenisatie, een concept dat steeds meer aandacht krijgt binnen de financiële sector vanwege de voordelen zoals efficiëntie, snellere afwikkelingen en verhoogde transparantie.

Deze proef toont aan dat gestructureerde data succesvol op de blockchain geleverd kan worden, wat essentieel is voor het toevoegen van fundamentele data in diverse on-chain toepassingen. Dit wordt gedaan met tokenized funds en smart contracts die data bevatten voor meerdere fondsen. Het succes van deze pilot kan de deur openen voor verdere uitbreiding van de scope van het project om andere toepassingen en blockchains te verkennen.

De toekomst en de rol van blockchain

De potentie voor het toepassen van blockchain in de fondsenindustrie is aanzienlijk. Volgens de resultaten van de pilot kunnen prijsgegevens nu realtime en geautomatiseerd verspreid worden, waardoor het makkelijker wordt om deze data uit te lezen.

Verder biedt de samenwerking met Chainlink nieuwe mogelijkheden voor het beheer van deze gegevens. Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) speelt een cruciale rol in het succes van deze pilot door een abstraction layer te bieden die een naadloze overdracht van data over meerdere blockchains mogelijk maakt. Dit elimineert de noodzaak voor DTCC om individuele verbindingen met elke blockchain te onderhouden, wat kosten en operationele complexiteit vermindert terwijl de toegankelijkheid en optimalisatie van data gewaarborgd blijft.

Chainlink blijft hard doorwerken aan het project, eerder voegden zij 12 integraties van zes nieuwe diensten toe op verschillende chains.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu