Blockchain Stories
Eclipse Labs benoemt nieuwe CEO na aftreden van voormalige CEO
Altcoin Nieuws

Eclipse Labs benoemt nieuwe CEO na aftreden van voormalige CEO

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eclipse Labs heeft zijn oprichter en voormalige CEO Neel Soman vervangen door Vijay Chetty naar aanleiding van beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Vorige week ontkende de oprichter van de Ethereum level 2 oplossing de beschuldigingen en verklaarde hij dat hij actief CEO zou blijven, maar zijn “publieke rol” bij het bedrijf zou verminderen.

Op woensdag kondigde Eclipse echter de promotie van Chetty aan, de Chief Growth Officer van het bedrijf, tot CEO. Een deel van de verklaring van het bedrijf luidde:

Met onmiddellijke ingang wordt Vijay Chetty benoemd tot CEO van Eclipse Labs, als opvolger van Neel Somani, die vertrekt.

Bron Eclipse Labs

Mogelijke invloed van investeerders op deze beslissing

Het benoemen van de nieuwe CEO lijkt te zijn aangedrongen door de investeerders van Eclipse. Sterker nog, een van de investeerders, Hack VC, erkende dat zij samen met andere investeerders ‘aandrongen’ op het aftreden van Somani nadat deze beschuldigingen aan het licht waren gekomen.

Sinds we over de beschuldigingen hebben gehoord, hebben we hard gewerkt met andere investeerders en het team om de situatie te corrigeren, inclusief het aandringen op het aftreden van Neel, en we zijn verheugd te zien dat dit gebeurt.

Bron: Hack VC

Hack VC en Placeholder behoorden tot de oorspronkelijke investeerders van Eclipse Labs, die in maart 2024 $50 miljoen hebben geïnvesteerd. Andere investeerders sloten zich aan bij latere financieringsrondes om Eclipse Labs te ondersteunen, het ontwikkelingsteam achter de aanstaande lancering van Eclipse Mainnet.

Verrassend genoeg beweerde een andere investeerder, Dragon Capital, dat het niet had geïnvesteerd in Eclipse Labs nadat het naar verluidt op de hoogte was gebracht van ‘geruchten’ over seksueel misbruik.

Er zouden dus gesprekken hebben plaatsgevonden om de eerste Ethereum schaaloplossing die gebruikmaakt van Solana Virtual Machine (SVM) te redden van negatieve publiciteit. Een deel van de verklaring van Hack VC luidde:

Wij tolereren geen seksuele intimidatie of wangedrag in welke vorm dan ook bij Hack VC, en we hanteren dezelfde hoge normen voor onze oprichters en portfoliobedrijven.

Bron: Hack VC

De markt zal zich nu richten op de lancering van Eclipse Mainnet onder het nieuwe leiderschap. Eclipse Labs heeft de lancering gepland voor het tweede kwartaal.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Helium bereikt $5,04: Wat veroorzaakt de stijging?

Timo Bruinsma

CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta

Scott

Ripple Labs voert transactie van $87 miljoen uit

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu