Blockchain Stories
Dogecoin verwachting: Kans op weg naar $0,3 DOGE koers
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin verwachting: Kans op weg naar $0,3 DOGE koers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als je Dogecoin (Ticker: DOGE) bezit, beleef je momenteel goede tijden, gezien de memecoin de afgelopen dagen een sterke rally heeft doorgemaakt op de grafieken. 

Deze recente prijsstijging heeft ’s werelds grootste memecoin naar een cruciaal niveau geduwd, wat mogelijk verdere prijsstijgingen in de komende dagen zou kunnen betekenen.

Dogecoin bulls zijn actief aan het pushen

Onze DOGE koers gegevens tonen aan dat de prijs van DOGE in de afgelopen zeven dagen met ongeveer 1,50 is gedaald. In de laatste 24 uur is de koers van DOGE echter met 3,80% gedaald. Op het moment van schrijven wordt DOGE verhandeld tegen $0,1495, met een marktkapitalisatie van meer dan $21,5 miljard.

Recentelijk benadrukte World of Charts, een populaire crypto analist, een bullish dalend patroon op de dagelijkse grafiek van Dogecoin in een tweet. Dankzij de recente prijsstijging leek Dogecoin op het punt te staan om boven dat patroon uit te breken, wat verdere groei zou kunnen stimuleren. 

Volgens de tweet zou een uitbraak er ook voor kunnen zorgen dat DOGE $0,3 bereikt in de komende weken. Echter, op het moment van schrijven lijkt de koers weer te dalen vanwege de algemene daling in het crypto segment.

Vervolgens heb ik de gegevens van Santiment geanalyseerd om te zien of de metrics de mogelijkheid van een succesvolle uitbraak ondersteunen. Volgens mijn analyse is de MVRV verhouding van DOGE verbeterd. Het marktsentiment rond de memecoin was ook positief, aangezien het gewogen sentiment steeg, wat betekent dat bullish sentimenten de overhand hadden op de Dogecoin markt.

Daarnaast is ook het open interest van DOGE samen met de prijs gestegen. Een stijging in deze metric suggereert meestal dat de heersende prijstrend waarschijnlijk verder zal gaan.

image 25 4
Bron: Santiment

Aankomende doelen van Dogecoin

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we vervolgens de dagelijkse grafiek van Dogecoin geanalyseerd om te zien of de marktindicatoren bullish leken. De technische indicator MACD vertoonde een duidelijke bullish crossover.

Ook de Relative Strength Index (RSI) rustte boven de neutrale markt van 50. Op het moment van schrijven had het een waarde van 51,7. Een andere bullish indicator was de Chaikin Money Flow (CMF), aangezien deze een stijging registreerde.

Al deze indicatoren suggereren dat de kans groot is dat DOGE uit het bull patroon zal breken, wat het mogelijk maakt om $0,3 te bereiken.

image 25 5
Bron: TradingView

Als de bull rally doorgaat, zou de prijs van DOGE eerst $0,16 moeten bereiken, omdat liquidaties in de buurt van dat bereik toenemen wanneer DOGE het aanraakt. Het is belangrijk dat DOGE eerst boven dat niveau komt, aangezien hoge liquidaties vaak leiden tot prijscorrecties zoals nu ook het geval is.

Verder naar het noorden zou DOGE in het bereik van $0,166-0,17 kunnen komen. Een succesvolle uitbraak boven hetzelfde zou het pad van de memecoin naar $0,3 kunnen vrijmaken.

image 25 6
Bron: Hyblock Capital

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu