Blockchain Stories
Franse toezichthouder waarschuwt investeerders voor ByBit: Verboden
Bybit Crypto Exchange Nieuws Regulatie

Franse toezichthouder waarschuwt investeerders voor ByBit: Verboden

De Franse toezichthouder, beter bekend als AMF (Autorité des Marchés Financiers), heeft investeerders gewaarschuwd voor het handelen bij crypto exchange ByBit. ByBit is onlangs in Frankrijk flink onder de loep genomen nadat ze de huidige Franse regelgeving niet na zijn gekomen. 

De waarschuwing van de AMF

In de gepubliceerde waarschuwing laat de AMF weten dat ByBit niet legaal diensten aan mag bieden in Frankrijk. Zo laten ze in de waarschuwing weten:

ByBit is niet bevoegd om haar diensten op het gebied van digitale activa aan te bieden in Frankrijk. In dit verband dringt de AMF er bij Franse particuliere belegger die op dit platform hebben belegd op aan om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat zij geen toegang krijgen tot hun activa.

Autorité des Marchés Financiers

Ook benadrukt de AMF dat ByBit in Frankrijk geen licentie heeft als digitale activa dienstverlener (VASP) heeft ontvangen. De toezichthouder heeft daarom het recht om juridische stappen te ondernemen om de website van het platform te blokkeren. Zo laten ze weten:

Niet-geregistreerde platforms die deze diensten in Frankrijk aanbieden, zijn illegaal volgens de Franse wet.

Het blokkeren van ByBit in Frankrijk

ByBit is één van de grootste crypto beurzen ter wereld, die continu flinke groei weet te behalen. In 2023 heeft de exchange 20 miljoen geregistreerde gebruikers behaald. 

Echter, ze houden zich niet altijd aan de regelgeving. Zo heeft de AMF ByBit onder de loep genomen en op 20 mei 2022 besloten de exchange op de zwarte lijst te zetten. Sindsdien mag ByBit geen diensten meer aanbieden in het land, maar toch blijven ze dit doen. Hier komt de waarschuwing van de AMF ook vandaan. 

Hong Kong ziet ByBit als ‘verdachte crypto exchange’

Ook in Hong Kong ziet het er niet goed uit voor ByBit. In maart 2024 heeft de toezichthouder van Hong Kong, de SFC, ByBit toegevoegd aan de lijst met verdachte crypto exchanges. Ook werden verschillende beleggingsproducten van ByBit toegevoegd aan de lijst met verdachte beleggingsproducten

De SFC (Securities and Futures Commision) liet weten dat beleggers het risico lopen om hun volledige investering te verliezen en dat ze niet zullen aarzelen om maatregelen te nemen. 

Een woordvoerder van ByBit heeft hierop gereageerd en laat weten:

ByBit onderhoudt een nauw dialoog met toezichthouders over de hele wereld, waaronder Hong Kong, en zij streeft ernaar om aan alle noodzakelijke regelgeving te voldoen.

Een onbekend bron onthulde eerder al: 

Aangezien er voor verschillende regio’s verschillende producten worden vermeld om aan de lokale nalevingsvereisten te voldoen, kunt u erop vertrouwen dat deze producten niet beschikbaar zijn op de markt van Hong Kong.

De betrouwbaarheid van ByBit als exchange

ByBit staat over het algemeen bekend als een exchange met een goede reputatie en is in Nederland niet verboden. In Nederland werkt ByBit samen met SATOS, welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. Verder heeft ByBit een speciale website Bybitnederland.nl voor Nederlanders opgezet. SATOS beheert alle gebruikersfondsen en wallets.

Bijzonder is wel dat andere toezichthouders problemen met de beurs hebben. Overweeg voordat je een investering doet goed welke exchange je kiest!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu