Blockchain Stories
Bitcoin piept en kraakt: wie verkoopt BTC en waarom?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin piept en kraakt: wie verkoopt BTC en waarom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft het zwaar in de laatste weken. De koers is onder de $66.000 gedaald en juist dat leek een belangrijk weerstandsniveau te zijn. Of de Bitcoin koers zich op de korte termijn weer op kan richten, is hierdoor zeer twijfelachtig. Deze twijfel wordt verder versterkt door de immense uitstroom van geld. Volgens een recent rapport van Coinshares is er sprake van een uitstroom van meer dan $620 miljoen.

Deze collectieve uitstroom komt niet uit de lucht vallen. Het kan het gevolg zijn van de dalende koers van Bitcoin, maar het kan tegelijkertijd ook de oorzaak zijn van de koers die verder daalt. Des te meer investeerders afstand van Bitcoin doen, des te verder de koers onder druk kan komen te staan.

Gebrek aan beleggersvertrouwen

Op dit moment lijkt er vooral sprake te zijn van een gebrek aan beleggersvertrouwen. De nodige beleggers zien op dit moment niet de gewenste groei van Bitcoin als realiteit. Zij besluiten daarom om hun winst te pakken, BTC te verkopen en een cashpositie in te nemen.

Dit blijkt hoe dan ook duidelijk uit de cijfers van Coinshares. Deze investeringsmaatschappij voor digitale activa heeft een wereldwijd onderzoek verricht naar de uitstroom. Het rapport daarvan is vrij alarmerend. Coinshares kwam tot de conclusie dat de uitstroom in drie maanden tijd meer dan $620 miljoen bedroeg. Met name investeerders in de Verenigde Staten van Amerika trekken zich terug uit Bitcoin. Alleen al in Amerika was er namelijk sprake van een uitstroom van meer dan $565 miljoen, aldus Coinshares.

Wie verkoopt BTC?

Een grote groep investeerders heeft in de afgelopen 3 maanden BTC verkocht. Dit zou om een gevarieerde groep moeten gaan van institutionele en zelfstandige beleggers. Alleen een dergelijke groep kan voor een dergelijke, grote uitstroom zorgen.

Opvallend hierbij is dus de rol van Amerikaanse investeerders. Het is uiteraard een reusachtig land met veel investeerders, maar juist in dit land lijken ze het vertrouwen in BTC voorlopig kwijt te zijn. Dit kan ook deels komen door de stijgende aandelenkoersen. In de afgelopen maanden scoren de verschillende Amerikaanse beurzen record na record. Het sentiment lijkt hierdoor de kant van aandelen en ETF’s op te schuiven. Dit gaat, hoogstwaarschijnlijk, ten koste van BTC.

Essentieel voor een gezonde groei

Meerdere analisten hebben uiteraard het rapport van Coinshares bekeken, waaronder Rekt Capital. Zij zien deze periode van consolidatie echter als iets positiefs. Volgens hen is zo’n periode nodig om een gezonde bullrun op de lange termijn door te kunnen maken. Je kunt het eigenlijk als volgt zien: één stapje terug doen om vervolgens twee stappen vooruit te doen.

Voor veel BTC investeerders zijn het echter niet de leukste tijden. De BTC koers is dalende en heeft dus ook de negatieve koersgrens van $66.000 doorbroken. Gezien het momentum in de markt lijkt een verdere daling zeer realistisch te zijn. Het kan dus zomaar zo zijn dat de volgende rapportage van Coinshares nog schrikbarender is wat betreft de uitstroom.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu