Blockchain Stories
SEC geeft commentaar op S-1 indieningen voor ETH ETFs
Altcoin Cryptomarkt Update ETF Ethereum Nieuws Regulatie

SEC geeft commentaar op S-1 indieningen voor ETH ETFs

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse SEC heeft belangrijk commentaar gegeven op de S-1 indieningen voor de Ethereum ETFs. De uitgevers van de ETFs hebben ook een deadline gekregen: 21 juni. Als er snel gereageerd wordt, kan de SEC de Ethereum ETFs tegen 2 juli goedkeuren. 

Commentaar op S-1 indieningen

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft commentaar gegeven aan de uitgevers van spot Ethereum ETFs met betrekking tot de S-1 indieningen. Deze opmerkingen zijn essentieel voor de vooruitgang van de ETFs. De SEC heeft ook aangegeven dat een tijdige reactie essentieel is om vertragingen te voorkomen. 

Nu er een strakke deadline vast is gesteld voor reacties, wordt de druk groot voor de uitgevende instellingen om zo snel mogelijk om de opmerkingen van de SEC in te gaan. 

De opmerkingen van de SEC

De afgelopen jaren is de belangstelling voor een spot Ethereum ETF steeds verder gegroeid, aangezien beleggers hiermee directe blootstelling aan de Ethereum koers krijgen zonder de tokens direct te hoeven kopen en opslaan. Hierdoor willen veel uitgevers zo snel mogelijk goedkeuring ontvangen. 

Acht uitgevers hebben de 19b-4 formulieren goedgekeurd op 24 mei. Echter, ze moeten nu alleen nog de S-1 indieningen goedkeuren voordat handel kan beginnen. Deze indieningen bevatten onder andere gedetailleerde informatie over de ETFs, inclusief de beleggingsstrategie, risico’s en het beheer. 

De opmerkingen van de SEC gaan in op eventuele zorgen over vragen die ze hebben over de verstrekte informatie. Hierop moeten de uitgevers reageren met verduidelijkingen en/of aanvullende details. 

Snelle reactie

De SEC heeft een korte deadline gesteld van vrijdag 21 juni, wat twee dagen na het nieuws is. Binnen deze tijd moeten de uitgevende instellingen reageren op de vragen van de SEC. Dit laat zien dat de SEC toegewijd is aan het zo snel mogelijk afronden van het beoordelingsproces. 

Uitgevers die niet op tijd reageren op de SEC, zullen hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met vertragingen bij de goedkeuring van de ETFs. Dit zal grote gevolgen hebben voor de plannen voor lancering van de ETF. 

Verwachte goedkeuring voor 2 juli

Bloomberg ETF analist Eric Balchunas maakt eerder al bekend in een X (Twitter) bericht dat de SEC relatief lichte opmerkingen heeft gemaakt over de S-1 indieningen en uiterlijk vrijdag reactie verwacht:

Dit suggereert dat de SEC de ETFs de week erop, dus rond 2 juli, kan goedkeuren. 

De SEC heeft zelf nog niet duidelijk gemaakt wanneer de S-1 indieningen worden goedgekeurd. SEC voorzitter Gary Gensler heeft aangegeven dat de timing grotendeels afhangt van hoe snel de uitgevers reageren op de feedback. 

Ondanks dat de impact van de ETH ETFs onduidelijk is, verwachten sommige experts dat dit een groot effect gaat hebben op de koers. Hoe dan ook, we kunnen in ieder geval verwachten dat het een positieve vooruitgang gaat zijn voor Ethereum. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu