Blockchain Stories
Econoom Youwei Yang: “AI neemt positie van crypto in”
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Econoom Youwei Yang: “AI neemt positie van crypto in”

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds ongeveer een jaar is kunstmatige intelligentie met een flinke opkomst bezig. Een opkomst die inmiddels veel mensen bezighoudt, aangezien AI van grote invloed kán zijn op de mensheid. Waar AI nu al van invloed op is, is op de cryptomarkt. Dat is althans de bevinding van econoom Youwei Yang. Hij waarschuwt dat AI de positie van crypto in kan nemen wat betreft nieuwe investeringen.

Interessante AI bedrijven

Veel tech bedrijven zetten inmiddels vol in op AI. Zij verwachten dat kunstmatige intelligentie hun producten en diensten nóg beter kunnen maken. Volgens Yang geloven veel investeerders daar momenteel ook in. Zij investeren hun geld momenteel dan ook veelvuldig in AI bedrijven. Dit zou, volgens Yang, ook goed voelbaar moeten zijn/worden in de cryptomarkt. Hij geeft aan dat veel investeerders nu AI winsten najagen in plaats van in cryptocurrency investeren.

Fear Of Missing Out effect

Yang benadrukt dat ook het Fear Of Missing Out (FOMO) effect een belangrijke rol speelt. Veel investeerders zijn bang om de gouden periode van AI te missen. Het gevolg is overduidelijk: investeerders zetten nu juist in op AI en laten daarbij de cryptomarkt min of meer links liggen.

Deze analyse van Yang klinkt zeker niet gek in de oren. Het is hierbij wel belangrijk om te benadrukken dat het om speculatieve investeringen gaan. De investeerders die 100% in crypto geloven, blijven simpelweg investeren in crypto. De investeerders die puur speculatief investeren, verplaatsen hun aandacht van crypto naar AI. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch, aangezien speculatieve investeerders altijd op zoek naar de nieuwste kansen zijn.

Tegelijkertijd grote kansen

Bovenstaande bevindingen van Yang zouden slechts nieuws voor crypto moeten betekenen. Yang benadrukt tegelijkertijd echter ook dat dit grote kansen voor crypto biedt. Hij geeft namelijk aan dat crypto en AI in de toekomst perfect bij elkaar passen. Deze twee onderwerpen samen zouden zelfs een gigantische ontwikkeling door kunnen gaan maken.

Kunstmatige intelligentie kan op steeds meer manieren ingezet worden. Maar, dit is nog niet geheel zonder risico. Het aansturen van robots bijvoorbeeld brengt altijd nog risico’s met zich mee. Door met crypto bijvoorbeeld smart contracts op te stellen, zou dit risico verder geminimaliseerd kunnen worden. Dit is slechts één van de voorbeelden waaruit blijkt dat crypto en AI perfect samen kunnen gaan.

Stijgende koersen AI coins

De afgelopen dagen gaat de cryptomarkt door een diep dal heen. Rode cijfers werden ingewisseld door dieprode cijfers, maar daar komt beetje bij beetje verandering in. Vandaag kleuren de meeste cryptocoins alweer groen.

Daarbij valt met name op dat de AI coins door het dak gaan. Meerdere AI coins hebben een significante stijging doorgemaakt, terwijl veel andere coins pas op de plaats moeten maken. Deze correctie op de cryptokoersen is logisch, maar het effect hiervan is bij de AI coins dus minder voelbaar. Dat geeft wellicht aan dat de econoom Yang zomaar gelijk kan krijgen. Uiteraard is het goed om te beseffen dat bovenstaande bevindingen van Yang niet per definitie gelijk staan aan de potentiële waarheid.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu