Blockchain Stories
Ethereum Classic in 2024: Dit verwachten wij van de koers
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum Classic in 2024: Dit verwachten wij van de koers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum Classic (Ticker: ETC) heeft altijd een vaste waarde gehad in de crypto markt, waarbij nooit werd verwacht om 100x te gaan. 

Toch wordt 2024 algemeen beschouwd als een zeer bullish jaar voor de markt. Ondanks deze verwachting zijn de zaken de afgelopen tijd vertraagd en is de crypto markt tijdelijk ingestort.

image 168
Bron: CryptoQuant

Het bearish sentiment heerst op dit moment

Sinds eind mei en in juni is de trend over het algemeen bearish geweest, aangezien de prijs van ETC lagere pieken en lagere dalen heeft bereikt. Dit is een klassiek teken van een dalende trend. 

Deze recente prijsdaling kan worden gekoppeld aan een afnemend handelsvolume. Een afnemend handelsvolume is een teken van verminderde interesse van investeerders en markt moeheid. 

Lage volumes tijdens een dalende trend kunnen duiden op een gebrek aan overtuiging in de verkopen, maar het kan ook betekenen dat er minder kopers zijn om de prijs weer omhoog te duwen.

image 169

Bron: Coinglass

Verhoogde handelsactiviteit in ETC derivaten

Een stijging van +5,50% betekent verhoogde handelsactiviteit in ETC derivaten, wat speculatieve aankopen of verkopen kan zijn. De opvallende piek leek samen te vallen met een piek in de prijs van ETC, mogelijk wijzend op een speculatieve run die niet werd volgehouden en leidde tot een prijsdaling.

image 170
Bron: Coinglass

Death Cross geconstateerd, wat is dat?

De 50-daagse voortschrijdende gemiddelde lijn is recent onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde lijn gekomen, wat duidt op een bearish ‘death cross. 

Dit patroon is typisch een teken van een lange termijn dalende trend. De prijs piekte rond de $35 in maart, gevolgd door een scherpe daling. Daarna consolideerde ETC rond de $30 voordat het onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde lijn ging.

image 171
Bron: TradingView

Analyse van het support niveau

Eerdere support niveaus kunnen worden waargenomen rond de $25, die nu zijn doorbroken en als weerstanden kunnen fungeren als een poging tot prijsherstel plaatsvindt. De volgende belangrijke support ligt waarschijnlijk rond de $20, dat getest zou kunnen worden als de huidige bearish trend aanhoudt. 

De stijging in verkoopvolume plus het doorbreken van eerdere support niveaus geeft aan dat het bearish sentiment voorlopig blijft. Het is belangrijk om deze signalen in de gaten te houden om beter voorbereid te zijn op mogelijke prijsschommelingen in de toekomst.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu