Blockchain Stories
Solana nadert cruciaal support niveau van $128
Nieuws Solana Technische Analyse

Solana nadert cruciaal support niveau van $128

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) sloot op 20 mei op een 30-daagse piek van $186,75. We zagen dat meer investeerders winst namen, waardoor de prijs van SOL daalde en een dalend driehoekspatroon vormde. 

Op het moment van schrijven was de SOL koers $134,57, een daling van bijna 7% in de afgelopen week.

Het bullish sentiment moet standhouden

Wanneer de prijs van een crypto een dalend driehoekspatroon vormt, is dit een bearish teken dat de hoge verkoopdruk in de markt bevestigt. Dit patroon wordt gevormd wanneer de prijs van Solana lagere hoogtepunten bereikt en terugkaatst naar een steunniveau. 

SOL heeft een support niveau van $128,50. Dit support niveau is erg belangrijk. Over het algemeen, wanneer een dalend driehoekspatroon wordt gevormd en het bullish sentiment er niet in slagen om de prijs te testen wanneer deze de horizontale steunlijn raakt, betekent dit een bearish uitbraak en een voortzetting van de dalende trend. 

Dit betekent dat de verkopers de kopers hebben overtroffen en dat de prijs van Solana zal blijven dalen.

Belangrijke indicatoren van Solana

Aan de hand van dit sentiment hebben we enkele belangrijke indicatoren bekeken die de mogelijkheid bevestigen dat dit scenario zich zal voordoen. De Relative Strength Index (RSI) en de Money Flow Index (MFI) waren respectievelijk 33 en 30 op het moment van schrijven. 

Deze indicatoren meten de overbought- en oversold omstandigheden van Solana door de prijsveranderingen te volgen. De waarde ligt tussen de 0 en 100, waarbij waarden boven 70 aangeven dat Solana overbought is en aan een correctie toe is, terwijl waarden onder 30 suggereren dat Solana oversold is en mogelijk een opleving zal ervaren. 

De huidige waarde van de RSI en MFI zegt dat de vraag naar de altcoin onder marktdeelnemers laag is. De indicatoren gaven aan dat de verkoopdruk groter was dan de koopactiviteit in de SOL markt.

Korte analyse van de MACD indicator

Verder bevestigden de metingen van de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) van SOL de voorkeur van handelaren om hun SOL bezit te verkopen. Op het moment van schrijven was de MACD lijn (blauw) van de munt onder de signaallijn (oranje) en nul lijnen. 

image 167
Bron: TradingView

Wanneer de MACD van Solana op deze manier is ingesteld, is dit een bearish signaal. Handelaren interpreteren dit vaak als een teken om longposities te verlaten en shortposities in te nemen. 

Als de prijs van SOL tot aan de steun daalt en het bullish sentiment er niet in slaagt deze te verdedigen, zal de waarde verder dalen tot $113. Daarentegen, als het marktsentiment verschuift en de vraag naar SOL toeneemt, kan de prijs van de munt stijgen naar $142.

image 167
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu