Blockchain Stories
Mogelijke Bitcoin correctie naar aanleiding van on chain metrics
Bitcoin Nieuws

Mogelijke Bitcoin correctie naar aanleiding van on chain metrics

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) ondergaat mogelijk een correctie nu de waarde van een belangrijke on chain metric gevaarlijke niveaus nadert, zegt CryptoQuant analist Woo Minkyu in een nieuw rapport

Minkyu beoordeelde in dit rapport de Bitcoin Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSOPR) met behulp van een 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Hierin ontdekte hij dat de waarde richting 1,08 gaat, wat Bitcoin in gevaar brengt voor een mogelijke correctie.

Wat is de Bitcoin aSOPR?

aSOPR meet de winst of het verlies dat wordt gerealiseerd wanneer de munt wordt verkocht door holders. Een aSOPR waarde boven 1 betekent dat crypto over het algemeen met winst worden verkocht. Omgekeerd suggereert een waarde onder 1 dat investeerders met verlies verkopen

Op het moment van schrijven was de aSOPR van Bitcoin 1,030. Dit betekent dat BTC holders momenteel winst boeken bij de verkoop van hun Bitcoins.

Historische gegevens en risico van prijsdaling

Volgens Minkyu duidt een stijging van de aSOPR waarde van BTC richting 1,08 op een potentieel risico van een prijsdaling. Zo zegt Minkyu:

Historische gegevens suggereren echter dat wanneer deze indicator 1,08 nadert, de Bitcoin prijzen de neiging hebben een correctiefase in te gaan. Gezien eerdere gevallen waarin vergelijkbare patronen werden waargenomen, is er een mogelijkheid dat de huidige situatie dezelfde trend zou kunnen volgen.

Bron: Minkyu

Bitcoin blijft binnen bereik consolideren

Op het moment van schrijven was de BTC koers $64.185. Sinds 20 mei is Bitcoin aan het consolideren, waarbij het te maken heeft met weerstand op $71.900 en steun op $64.500. Een consolidatie kanaal wordt gevormd wanneer de prijs van Bitcoin binnen een bereik consolideert gedurende een bepaalde tijd.

Naar aanleiding van dit sentiment analyseerden wij de dalende Average True Range. Wij ontdekten dat de waarde van deze volatiliteit indicator sinds 20 mei met bijna 30% is gedaald. 

Deze indicator meet de marktvolatiliteit door het gemiddelde bereik tussen hoge en lage prijzen over een bepaald aantal perioden te berekenen. Wanneer deze daalt, suggereert het een lagere marktvolatiliteit en geeft het aan dat de prijs van de asset binnen een bereik beweegt.

Bezorgdheid over een bearish sentiment

Hoewel BTC momenteel binnen een bereik beweegt, is de bearish invloed op de markt nog steeds significant. Metingen van de Directional Movement Index (DMI) van Bitcoin onthulden dit. 

Op het moment van schrijven rustte de negatieve directionele index (rood) van de munt boven de positieve index (groen). De DMI meet de sterkte en richting van de prijs trend van Bitcoin. 

image 157 4
Bron: TradingView

Wanneer deze op deze manier is ingesteld, geeft het aan dat de bearish trend sterker is dan de bullish trend. Dit suggereert een hogere waarschijnlijkheid van een dalende trend in vergelijking met een stijgende trend.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu