Blockchain Stories
Solana bereikt mijlpaal, kans op een prijsreactie
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana bereikt mijlpaal, kans op een prijsreactie

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) heeft veel aandacht getrokken in de crypto wereld met meerdere token lanceringen op zijn netwerk. 

Naast verschillende lanceringen heeft Solana ook een enorme toename in netwerkactiviteit gezien, vooral nu het een nieuwe mijlpaal heeft bereikt.

nieuwe all time high van Solana

SolanaFloor, een populair X account dat updates deelt over het ecosysteem van de blockchain, plaatste onlangs een tweet waarin een belangrijke ontwikkeling werd benadrukt. 

Volgens de tweet overschreden de maandelijkse actieve wallets op Solana de 30 miljoen, wat een nieuwe all time high is. Gezien deze ontwikkeling hebben wij een nadere blik geworpen op de netwerkactiviteit van Solana over de afgelopen 30 dagen. 

Onze analyse van Artemis gegevens zag dat de dagelijkse actieve wallets van SOL op 17 juni 1,90 miljoen bereikten. Daarna begon de waarde wel iets te dalen. 

Wat wij ook opmerkelijk vonden, is dat ondanks het bereiken van een ATH van maandelijkse actieve wallets, de dagelijkse transacties op de blockchain de afgelopen maand zijn afgenomen.

image 177
Bron: Artemis

Waarde en TVL dalen

Ook in termen van vastgelegde waarde was er een daling gedurende de maand. Dit leek het geval te zijn omdat zowel de vergoedingen als de inkomsten van Solana daalden. 

Een soortgelijke trend werd ook gezien op de TVL grafiek, wat wijst op een daling van de prestaties van de blockchain op het gebied van DeFi.

SOL is terug op koers

Terwijl dit allemaal gebeurde, zagen we wel dat het bullish sentiment naar voren kwam toen de token prijs eindelijk wist te stijgen. Volgens onze SOL koers daalde de prijs met 6,82% in de afgelopen zeven dagen. 

De laatste 24 uur toonden tekenen van herstel van eerdere verliezen, aangezien de prijs van SOL slechts met 0,09% daalde. Op het moment van schrijven was de SOL koers $134,55 met een marktkapitalisatie van meer dan $62,18 miljard.

Positieve sociale metrics

De recente prijsstijging had ook een positieve impact op de sociale metrics van de token. Zo was het gewogen sentiment, dat op 19 juni was gedaald, weer omhoog gegaan en kwam in de positieve zone.

Dit betekende duidelijk dat investeerders vertrouwen bleven houden in SOL en dat het bullish sentiment rond de token toenam. Het sociale volume bleef ook hoog, wat de populariteit in de crypto wereld weerspiegelt. 

Daarnaast steeg ook de open interest van SOL samen met de prijs. Wanneer de open interest stijgt, impliceert dit dat de kans groot is dat de huidige prijs trend zal aanhouden. 

image 177 1
Bron: Santiment

Wel zagen we dat ook de financieringsgraad van SOL omhoog ging. Over het algemeen neigen prijzen in een andere richting te bewegen dan de financieringsgraad. Dit kan op korte termijn problemen veroorzaken voor SOL.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu