Blockchain Stories
ZkSync airdrop, kan het een daling van 36% herstellen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

ZkSync airdrop, kan het een daling van 36% herstellen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

ZkSync Era (Ticker: ZK) heeft recent veel aandacht getrokken met zijn nieuwe token airdrop. Naar aanleiding van de airdrop nam de netwerkactiviteit van de layer 2 oplossing de afgelopen zeven dagen toe. Kort na afloop van de airdrop onderging de token een prijsdaling op de grafieken.

Alles over de zkSync airdrop

ZkSync, dat de eerste zk compatibele EVM was, heeft onlangs zijn nieuw gelanceerde token genaamd ZK airdropped. Er werden in totaal meer dan 3,5 miljoen tokens verdeeld onder 695.000 wallets die voldeden aan de criteria voor interactie met zkSync Era of zkSync Lite. 

Een publicatie liet zien dat maandag meer dan 45% van de airdrop ZK voorraad werd geclaimd door meer dan 225.000 adressen in minder dan 2 uur. Tijdens de lancering was de ZK koers $0,27 en had een marktkapitalisatie van $800 miljoen. 

Toen de airdrop over was, zag het een prijsdaling. Zo was de ZK koers in de afgelopen 7 dagen gedaald met 36,14%. Op het moment van schrijven was de prijs van ZK $0,1832 met een marktkapitalisatie van $673 miljoen.

Veelvoorkomende prijscorrecties na airdrops

Beleggers hoeven zich echter geen zorgen te maken. Prijscorrecties zijn heel normaal nadat een airdrop stopt. Als we bijvoorbeeld kijken naar Notcoin (Ticker: NOT), zien we dat deze ook enkele weken geleden een airdrop uitvoerde waarbij er ook een vergelijkbare prijsdaling was.

Verschillende metrics van ZK baren zorgen

ZK heeft echter andere redenen tot zorg. Naar aanleiding van onze analyse van Santiment gegevens zien we dat het sociale volume daalde, wat een afname van de populariteit weerspiegelt. 

Het gewogen sentiment daalde ook, wat betekent dat het bearish sentiment rond de token steeg. Daarnaast daalde ook de ontwikkelingsactiviteit, wat kan worden geïnterpreteerd als een bearish metric.

image 176
Bron: Santiment

Analyseren van on chain data

Vervolgens hebben we on chain data bekeken op de uurgrafiek van ZK om te bekijken of er op korte termijn kans was op een prijsstijging. We ontdekten dat zowel de Relative Strength Index (RSI) als de Chaikin Money Flow (CMF) dalingen registreerden, wat wijst op een aanhoudende prijsdaling. 

De enige bullish metrics was als eerst de Money Flow Index (MFI), die zich in de oversold zone bevond. Dit betekent dat er koopdruk is, waardoor ZK zou kunnen stijgen. Ook de MACD liet een bullish crossover op de grafieken zien.

image 176 1
Bron: TradingView

Stijgt de activiteit van zkSync?

Terwijl zkSync airdropte, steeg de netwerkactiviteit van de L2 oplossing enigszins. Onze analyse van Artemis’ gegevens onthulde dat de dagelijkse transacties van zkSync vorige week omhoog schoten en 1,7 miljoen bereikten. 

Ook het aantal dagelijkse actieve wallets registreerde een scherpe stijging op 17 juni voordat het weer daalde. De vergoedingen en inkomsten daalden in de afgelopen week.

image 176
Bron: Artemis

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu