Blockchain Stories
Historisch slechte week voor Bitcoin, koers daalt onder $61.000
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Historisch slechte week voor Bitcoin, koers daalt onder $61.000

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week is één van de slechtste weken voor Bitcoin ooit. Dit uit zich in een koers die onder de $61.000 gedaald is. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers een klein beetje opgekrabbeld, maar het blijft alsnog een penibele situatie.

Steilste daling sinds april

De gehele cryptomarkt kent een paar mindere weken. Dit uit zich zelfs in de steilste daling van de 100 grootste cryptocurrencies sinds april. Conform deze gegevens, verzameld door Bloomberg, kennen deze 100 cryptocurrencies een daling van ongeveer 5%. Bij deze daling valt bovendien op dat geen enkele cryptocoin hier een uitzondering op vormt. De gehele cryptomarkt heeft simpelweg met een flinke correctie te maken.

Groot contrast

De Bitcoin koers dipte op de maandagochtend even tot een koers van slechts $60.860. Dit was het laagste niveau in meer dan een maand tijd. Alleen al in de afgelopen 24 uur maakte de Bitcoin koers een daling van meer dan 4% door. Dit zijn percentages en dalingen die in groot contrast met eerder dit jaar staan.

De all time high van Bitcoin, ongeveer $72.000, werd namelijk eerder in dit jaar aangetikt. Sinds dat moment heeft Bitcoin al meer dan $10.000 van zijn waarde verloren. Kijkende naar harde cijfers en percentages is dit een harde en pijnlijke daling. Een daling die er bovendien voor zorgt dat het beleggersvertrouwen verder en verder afneemt.

Dit mindere beleggersvertrouwen kent eigenlijk twee belangrijke oorzaken. Ten eerste de beslissingen van de FED over de rente. De federale bank heeft besloten om hoogstwaarschijnlijk maar één kleine renteverlaging door te voeren. Ten tweede zijn de laatste consumentenprijsindexgegevens positief uitgevallen. Dit uit zich in een negatief sentiment in de cryptomarkt. De cryptomarkt reageert nagenoeg altijd precies het tegenovergestelde als andere financiële markten. Daar is ook nu weer duidelijk sprake van.

Algeheel beeld in 2024

Als we naar het algehele beeld in 2024 kijken, maakt BTC alsnog een indrukwekkende groei door. Met de huidige koers als uitgangspunt is de Bitcoin koers sinds het begin van 2024 met zo’n 38% gestegen. Uit deze stijging én de daling in de afgelopen week komt des te duidelijker de volatiliteit binnen de cryptomarkt naar voren.

Als we ook naar andere cryptocoins kijken, zien we opvallende zaken. Het lijkt er namelijk op dat Bitcoin onder meer Ethereum volledig meesleept in de val. Ook ETH kent een fors verlies qua koerswaarde. Ook de instroom in zowel BTC als ETH blijft behoorlijk achter. Daarbij valt op dat veel investeerders de voorkeur aan altcoins geven. op dit moment althans.

Waar eindigt de Bitcoin koers?

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de Bitcoin koers verder blijft dalen. Van een bullish sentiment in de markt is absoluut geen sprake, waardoor het niet lijkt dat er op korte termijn een rally ingezet kan worden. Tegelijkertijd zijn er wel veel externe factoren die een bearish sentiment veroorzaken. Veel analisten delen daarom de verwachting dat BTC wel eens onder de $60.000 of zelfs onder de $55.000 kan zakken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu