Blockchain Stories
Zuid-Koreaanse denktank waarschuwt voor crypto ETFs
ETF Nieuws

Zuid-Koreaanse denktank waarschuwt voor crypto ETFs

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een op financiën en economie gerichte denktank in Zuid-Korea pleitte tegen de goedkeuring van spot crypto ETFs. 

Een onderzoeker van het Korea Institute of Finance, Bo-Mi Lee, liet in een artikel weten dat Bitcoin en Ethereum ETFs in verschillende delen van de wereld laten zien dat de verliezen groter zijn dan de voordelen. Dit betekent dat de kans klein is dat er crypto ETFs uit gaan komen in Zuid-Korea. 

‘Spot crypto ETFs kunnen de financiële stabiliteit ondermijnen’

De onderzoeker liet weten dat de introductie van spot crypto ETFs in Zuid-Korea de financiële stabiliteit kunnen schaden. Volgens het artikel zal er een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal naar de cryptomarkt stromen als de ETFs goed worden gekeurd en cryptoprijzen stijgen. 

Lee liet echter weten dat dit zal resulteren in inefficiëntie bij de toewijzing van middelen. Ook merkte de onderzoeker op dat de liquiditeit van de financiële markt en de gezondheid van financiële bedrijven verslechteren als de prijzen van crypto dalen. Aangezien de crypto markt een vrij volatiele markt is, is dat risico er altijd. 

Daarom zei de onderzoeker dat het land eerst meer onderzoek moet doen naar de potentiële verliezen en voordelen van spot crypto ETFs. Op het moment betoogt de onderzoeker vooral dat de verliezen groter zullen zijn dan de voordelen. 

Lee gaf ook aan dat er een gebrek is aan inzicht op het gebied van crypto en de activa een hoge volatiliteit vertoont. Introductie van dergelijke beursproducten zal er volgens de onderzoeker toe leiden dat marktdeelnemers verwachten dat het ‘bewezen troeven’ zijn. 

Verder liet Lee weten dat de risico’s toe zouden nemen na de introductie van ETFs. Zo zei de onderzoeker dat regelgevende maatregelen goed voorbereid moeten zijn om dergelijke risico’s te verminderen. Hier voegde Lee aan toe dat de impact van crypto op investeerders en de financiële markt nog vrij onzeker is. 

Door de regelgevende instanties de mogelijkheid te geven om hier onderzoek over te doen en maatregelen voor te bereiden, kunnen risico’s flink verminderd worden. 

De crypto markt in Zuid-Korea

Ondanks dat crypto niet is verboden in Zuid-Korea, zijn ze hier wel erg voorzichtig over het onderwerp. Zo werd recent aangegeven dat alle exchanges de listings door moeten geven voor beoordeling. Dit zorgt ervoor dat alle tokens gecontroleerd moeten worden. 

Deze strenge regels zorgen ervoor dat Zuid-Korea nog niet zo vooruitstrevend is, maar wel goed voor de veiligheid van haar bewoners zorgt. Hoe dan ook, de kans is groot dat de voordelen en nadelen van crypto ETFs worden onderzocht door de regelgevende autoriteit. De hoop dat er een crypto ETF in Zuid-Korea wordt uitgebracht, is dus niet nul. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu