Blockchain Stories
Waarom een correctie onder $60k goed nieuws kan zijn voor BTC
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom een correctie onder $60k goed nieuws kan zijn voor BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) had op maandag 24 juni een verlies van 7,80%. Uit onze voorgaande analyse bleek dat nieuwe ontwikkelingen rond Mt. Gox terugbetalingen de verkoopdruk op Bitcoin kunnen vergroten. 

Hetzelfde rapport merkte ook op dat een plotselinge prijsdaling op korte termijn realiteit zou kunnen zijn. Enkele uren later daalde BTC naar $58.000 om vervolgens licht te herstellen en op het moment van schrijven te handelen op $61.000.

Zal de support zone dit keer ook verdedigd worden?

Op zondag 16 juni stuiterde Bitcoin van $66.000 naar $66.900, waarmee de hoogste punten van de range opnieuw als weerstand werden getest. Sindsdien is de koers gedaald en bevindt zich dicht bij de dieptepunten op $59.700. 

image 212
Bron: TradingView

Verwacht wordt dat de support zone van $59.000 tot $60.000 binnenkort zal herstellen.

Als we kijken naar de dagelijkse RSI, ondersteunt dit idee. Deze daalde op maandag naar 25, maar stond op het moment van schrijven op 30. Daarom wordt de kans op een herstel vergroot doordat de RSI boven de 30% stijgt.

Verkoopdruk moet worden gestopt

De OBV (On Balance Volume) bevond zich echter in een sterke dalende trend en weerspiegelde de sterke verkoopdruk in de afgelopen twee weken. Deze trend moet worden gestopt en omgekeerd voordat het bullish sentiment weer vertrouwen krijgt.

Liquidatie heatmap is negatief voor traders

Hoewel de $59.000 een sterke vraag zone was, is het misschien niet genoeg om de bearish druk te stoppen. Naar aanleiding van onze analyse van de liquidatie gegevens van Hyblock zagen we dat er waarschijnlijk binnenkort een verdere 10% BTC prijsdaling zal zijn. 

image 212
Bron: Hyblock Capital

De 6 maanden grafiek toont een hoge concentratie van long liquidatie niveaus rond het $55.000 niveau. Dit zal waarschijnlijk fungeren als een zone en prijzen aantrekken voordat de stijgende trend op langere termijn kan worden hervat.

Traders en investeerders hoeven niet meteen te verkopen, maar een bezoek aan de $55.000 zou in plaats van paniek een koopkans kunnen bieden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu