Blockchain Stories
Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens onze on chain analyse kan <a class="wpil_keyword_link" href="https://www.blockchainstories.com/koers/SHIB/shiba-inu/” title=”Shiba Inu” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”2713″>Shiba Inu (Ticker: SHIB) moeite hebben om te herstellen van de recente terugval. Dit bleek nadat we de Holdings Distribution van de memecoin onderzochten.

Specifiek richtten we ons op de Balance By Holdings. Deze metric toont of bestaande holders hun posities vergroten of een deel van hun holdings verkopen.

Niemand wil de memecoin? Is dat zo?

Op het moment van schrijven verminderden zowel retail- als whale investeerders in Shiba Inu hun saldo. Hoewel sommige investeerders besloten om wat SHIB bij te kopen, deed geen enkele whale dat. Zo verminderden degenen die SHIB ter waarde van meer dan $10 miljoen hielden, hun saldo met 35%.

Dit gebeurde binnen de laatste 30 dagen. Een andere metric liet zien dat de $10.000 tot $100.000 range in totaal hun SHIB positie met 31,68% verminderde. De $1 miljoen tot $10 miljoen groep verminderde hun saldo met 4,50%.

image 207
Bron: IntoTheBlock

Whales zijn personen en/of organisaties die grote hoeveelheden van een cryptocurrency bezitten. Als gevolg daarvan hebben ze een grote invloed op de prijzen. Met de recente daling zou de prijs van Shiba Inu opnieuw kunnen dalen, ondanks wat het recentelijk heeft doorgemaakt.

Op het moment van schrijven werd SHIB verhandeld op $0,000016. Deze waarde vertegenwoordigt een daling van 14% in de afgelopen zeven dagen. Als de holdings blijven afnemen, zou de prijs van de token verder kunnen dalen. In dat geval zou de prijs van SHIB kunnen dalen tot $0,000014. De NVT Ratio was een andere metric die een prijsdaling voorspelde.

image 208
Bron: Glassnode

Is SHIB overgewaardeerd?

NVT staat voor Network Value to Transactions (NVT). Dit helpt om te bepalen of munten overgewaardeerd of ondergewaardeerd zijn. Als de NVT Ratio op een hoog niveau staat, betekent dit dat de marktkapitalisatie het transactievolume overtreft.

In dit geval zouden het netwerk en de token als overgewaardeerd kunnen worden beschouwd. Wanneer de NVT Ratio een laag punt bereikt, betekent dit dat het netwerk ondergewaardeerd is. In dit geval betekent het dat transacties op het netwerk de marktkapitalisatie overtreffen.

Voor Shiba Inu piekte de metric op een hoog punt op 22 juni. Dit betekende dat SHIB op een overgewaardeerd punt stond. Daarom zou deze voorspelling naar $0,000014 kunnen uitkomen.

image 209
Bron: Santiment

Ondertussen stonden de 24-uurs actieve wallets op het netwerk van Shiba Inu op een zeer laag punt. Actieve wallets meten het aantal gebruikers dat deelneemt aan transacties op het netwerk.

Als de metric toeneemt, is dat een bullish teken. Een daling impliceert dat gebruikers het netwerk verlaten, en dit zou de prijs in gevaar kunnen brengen van een verdere daling. Voor SHIB impliceerde het lage aantal dat de vraag naar SHIB ook minimaal was. Daarom zou het een uitdaging kunnen zijn voor de prijs om op korte termijn hogere niveaus te bereiken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu