Blockchain Stories
Bereid je voor op consolidatie van BTC prijzen
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bereid je voor op consolidatie van BTC prijzen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks een recente piek waarbij Bitcoin (ticker: BTC) even de $62.000 bereikte, blijft de grootste cryptocurrency in strijd met een bearish sentiment. 

Na een hoogtepunt van meer dan $73.000 in maart, is Bitcoin sindsdien bijna 20% gedaald en handelt het rond $61.000. Deze daling komt te midden van bredere markt uitdagingen en weerspiegelt het opnemen van winsten, wat wijst op zwaktes in de markt.

Beoordeling van de recente prijsstijging van Bitcoin

Crypto analist Willy Woo heeft onlangs inzicht gegeven in de volatiliteit van BTC en suggereert dat een volledig herstel nog lang niet aan de orde is. Volgens Woo is de markt nog steeds speculatief en moeten deze aspecten worden aangepakt om de prijzen te stabiliseren. 

De recente stijging naar $62.000, zoals Woo opmerkte, is meer een technische opleving dan een fundamenteel herstel, wat aangeeft dat diepere problemen in de Bitcoin markt nog steeds aanwezig zijn.

Willy Woo beschreef de laatste prijsstijging van Bitcoin als een technische opleving, toegeschreven aan automatische reacties binnen handels algoritmen in plaats van een echte toename in koper vraag. 

Hij wees op specifieke patronen, zoals de TD9 reversal en verborgen bullish divergentie, die een korte termijn herstel suggereren maar niet noodzakelijk wijzen op langdurige gezondheid. Woo verklaarde:

Tot nu toe speelt deze technische ommekeer zich af.

Bron: Willy Woo

Woo benadrukte dat deze opleving geen onderliggende fundamentele sterkte heeft. De markt corrigeert zich slechts vanuit zijn eerdere oververkochte toestand. Voor een echte bullish ommekeer moet er een toename zijn in kopers die Bitcoins rechtstreeks van beurzen kopen, een trend die momenteel niet voldoende uitgesproken is. 

Woo merkte ook op: 

We wachten nog steeds op het herstel van de hashrate, wat een leidend teken is dat miners zijn gestopt met verkopen om hardware upgrades te financieren.

Bron: Willy Woo

Hij zei

Bereid je voor op zeer saaie prijsactie voor nog vele weken. Het is niet het moment voor moon boys. Het is tijd voor speculanten om zichzelf te liquideren, of totdat ze zich vervelen en posities sluiten. Dan kunnen we verder. De beste weg hier is om spot te stapelen en de degens te laten sterven.

Bron: Willy Woo

Inzichten uit marktgegevens

De bearish vooruitzichten werden verder versterkt door gegevens over Bitcoin’s Open Interest en handelsvolumes. We analyseerden Coinglass gegevens en zagen een scherpe daling van 2% in Open Interest en een daling van 25% in Open Interest volume in de afgelopen dag, wat duidt op verminderde handelsactiviteit en mogelijk een lager niveau van speculatieve interesse. 

image 236
Bron: Coinglass

Bovendien was de MVRV ratio, die de marktwaarde van Bitcoin vergelijkt met zijn gerealiseerde waarde, 1,98 op het moment van schrijven. Dit helpt te bepalen of Bitcoin ondergewaardeerd of overgewaardeerd is in vergelijking met zijn historische prijsnormen. 

image 236
Bron: CryptoQuant

Een MVRV ratio onder 2 suggereert over het algemeen dat Bitcoin ondergewaardeerd is, wat zou kunnen impliceren dat de prijs ruimte heeft om te groeien als de marktsentimenten veranderen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu