Blockchain Stories
Binance wil SHIB, MEME en LINK handelsparen schrappen
Altcoin Memecoin Nieuws

Binance wil SHIB, MEME en LINK handelsparen schrappen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De grote crypto exchange Binance heeft tussen neus en lippen door laten weten dat ze verschillende handelsparen willen schrappen, waaronder enkele handelsparen van Shiba Inu (SHIB), ChainLink (LINK) en Meme Coin (MEME). 

Gebruikers beschermen

Binance heeft in een rapport laten weten dat ze binnenkort enkele handelsparen gaan schrappen. Het doel hiervan is om gebruikers beter te beschermen van de risico’s. Enkele paren die Binance wil schrappen, zijn:

  • BLUR/FDUSD
  • LINK/TUSD
  • MEME/ETH
  • METIS/FDUSD
  • OSMO/BTC
  • SHIB/TUSD

Ze hebben het schrappen gepland voor 28 juni 2024 om 03:00 (UTC). 

Door deze beslissing te maken, houdt Binance andere handelsparen over met een hoog handelsvolume, zoals USDT, TRY en FDUSD. Binance heeft aangegeven dat ze een periodieke beoordeling uit hebben gevoerd van alle beursgenoteerde paren op de spotmarkt. Daarbij benadrukken ze dat de handelsparen die worden geschrapt een slechte liquiditeit en handelsvolume hadden. Vandaar hebben ze besloten ze te schrappen. 

Volgens Binance sluit deze stap aan bij haar doel om gebruikers te beschermen en een hoogwaardige handelsmarkt te behouden. Hoe dan ook, het lijkt een drastische maatregel van Binance om te nemen. Echter, de schrapping van de handelsparen lijkt geen negatieve invloed te hebben op de beschikbaarheid van de tokens op Binance. 

Dalende prijzen

Zowel SHIB en LINK als MEME hebben in de afgelopen 24 uur een prijsdaling meegemaakt. Het nieuws over het schrappen van de handelsparen lijkt niet heel goed te vallen. 

Op het moment van schrijven heeft Shiba Inu een daling van 1,3% gezien de afgelopen 24 uur. Chainlink heeft een lagere daling gezien met een daling van 0,13% in de afgelopen 24 uur. Memecoin heeft een daling gezien van 2,2% en spant daarmee de kroon.

Hoe dan ook, het lijkt geen rare keuze van Binance om de handelsparen niet meer te noteren. Aangezien het handelsvolume van de paren zo laag ligt, is de meerwaarde er niet voor Binance. Ondanks dat het een invloed heeft op de koers van de handelsparen zelf, is het op zich geen slechte ontwikkeling. 

Aangezien de crypto markt het zelf ook moeilijk heeft, is het niet zo gek dat deze tokens ook aan het dalen zijn. De Bitcoin is de laatste week alleen maar aan het dalen en dit is te zien door de hele crypto markt heen. 

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu