Blockchain Stories
Uniek: groot Bitcoin wallet ontwaakt na 14 jaar
Bitcoin Nieuws

Uniek: groot Bitcoin wallet ontwaakt na 14 jaar

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het gebeurt eens in de zoveel tijd. Een groot en oud Bitcoin wallet dat na lange tijd weer ontwaakt en voor Bitcoin handel zorgt. Daar is nu bij de crypto exchange Binance sprake van. Onderstaande tweet werd daarover op 27 juni door Lookonchain gedeeld, inclusief duidelijke omschrijving van de exacte handel via dit account:

Mining wallet uit 2014

Het feit dat dit grote Bitcoin wallet na 14 jaar ontwaakt, is al uniek te noemen. Het komt niet vaak voor dat een Bitcoin wallet zo lang niet aangeraakt is. De oorsprong van de BTC uit dit wallet is ook uniek te noemen. De 50 BTC waar het bij dit wallet omgaat, waren namelijk op 14 juli 2010 een mining beloning.

Wat hier zo uniek aan is? Voornamelijk het feit dat Bitcoin minen in 2010 nog niet zo gebruikelijk was als nu. Destijds was er nog geen speciale mining hardware, waardoor men destijds op normale computers aangewezen was. De houder van dit Bitcoin wallet was er als één van de eerste bij met het minen van Bitcoin.

Dit laaide op X direct een nieuwe discussie op. Is deze houder van 50 BTC wellicht Satoshi Nakamoto? Of heeft deze houder van dit wallet wellicht banden met Nakamoto? Een logische gedachtegang, aangezien er in 2010 dus nog zo weinig mensen bezig waren met Bitcoin waren.

Geen windeieren

Dat de houder van dit BTC wallet al in 2010 startte met minen, heeft hem geen windeieren gelegd. Destijds had BTC een waarde van ongeveer $1, terwijl de waarde nu rond de $61.000 schommelt. Dit komt dus neer op een winst van méér dan $60.000 per BTC. Aangezien in dit BTC wallet 50 BTC te vinden zijn, komt de winst uit op maar liefst $3 miljoen.

Voor dit BTC wallet geldt de uitspraak ‘de aanhouder wint’ overduidelijk. In bijvoorbeeld februari 2011 wist de Bitcoin koers de grens van $30 te doorbreken. Had de houder van dit BTC wallet op dat moment besloten om zijn winst te pakken? Dan had ‘ie slechts $29 winst per BTC gemaakt. Dat is een groot verschil met de bovengenoemde winst.

Ook goed om te beseffen: de houder van dit BTC wallet heeft zelf nooit geld geïnvesteerd in Bitcoin. Althans, niet direct. De houder heeft namelijk de BTC verkregen middels mining en niet door zelf geld in BTC te investeren. Dit brengt de eigenlijke winst dus naar een nog hoger niveau.

Zeldzaamheid

Dat een 14 jaar oud BTC wallet tot leven komt, komt niet al te vaak voor. De laatste keer dat dit gebeurde, was april van dit jaar. Destijds vond er volgens Lookonchain een vergelijkbare transactie plaats. Ook toen ging het om een transactie van 50 BTC die verkregen was middels Bitcoin mining.

In de afgelopen 14 jaar is uiteraard een hoop veranderd. De manier van minen, de waarde van Bitcoin en de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Des te unieker is dus het feit dat dit BTC wallet weer tot leven gekomen is.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu